SCM U Craiova – BC Mures 84-69, LNBM – etapa 13 / FOTO: Ionuț Greere

Echipa masculină de baschet SCM Universitatea Craiova a câștigat meciul cu BC Mureș, din cadrul etapei a 13-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, cu scorul de 84-69.

Pe banca Craiovei a stat și Aco Todorov, care a preluat funcția de director tehnic, însă cel care a dat indicații a fost Dan Ioan. Ambele echipe au după această întâlnire 5/6 la general, dar și două meciuri mai puțin disputate.

Formația vizitatoare a avut inițiativa pe tot parcursul primului sfert și a încheiat primele 10 minute ale confruntării din Bănie cu scorul de 25-20. Mureșul a reușit să mărească diferența la șase puncte în debutul actului secund, însă Craiova a replicat, și a echilibrat disputa. Ambele echipe s-au perindat la conducerea partidei, finalul primei reprize consemând o fază care a ridicat publicul în picioare. Goran Martinic l-a servit pe contraatac pe Ivan Siriscevic pentru două puncte de sub panou, pentru 38-36 la pauza mare în favoarea amfitrionilor.

Craiova s-a desprins în debutul secvenței a 3-a, la 14 puncte diferență și și-a asigurat un avantaj confortabil înainte de ultimele 10 minute ale întâlnirii. Oaspeții au dat semne de revenire pe finalul sfertului al treilea, iar scorul cu zece minute înainte de final a fost de 60-53. Gazdele și-au mărit avantajul în ultima secvență a jocului și s-au impus cu un ecart de 15 lungimi.

De notat că Jonathan Person a jucat doar cinci minute pentru formația ardeleană. Acesta a suferit o entosă destul de urâtă și a părăsit parchetul pe brațele colegilor.

Goran Martinic a totalizat 22 puncte, 11 pase decisive, 8 recuperări, 2 intercepții pentru 38 la eficiență împotriva fostei sale echipe. Nemanja Aleksandrov a adăugat 17 puncte, Jamar Samuels a încheiat cu 13 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive, iar Ivan Siriscevic a totalizat 11 puncte, 10 recuperări.

Statistic, Craiova a avut medii de 66 % la aruncările de 2 puncte, 26 % la aruncările din spatele semicercului și 66 % de la linia de libere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.