Liga 1: Craiova revine de la 0-1 și câștigă într-o manieră entuziasmantă | Universitatea – Viitorul 3-1

0
531
Craiova - Viitorul 3-1 / Liga 1, etapa 20 - Foto: Ionuț Greere
Craiova – Viitorul 3-1 / Liga 1, etapa 20 – Foto: Ionuț Greere

Universitatea Craiova a învins campioana Viitorul, într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale sezonului, scor 3-1, după ce la pauză oaspeții conduceau cu 1-0.

Trupa lui Hagi a fost cea care a deschis scorul cu 3 minute înainte de finalul primei. Țucudean l-a învins pe Calancea cu o execuție acrobatică. Până la gol, alb-albaștrii au fost la un pas de a deschide scorul în minutul 37, când Mitriță a șutat de la 17 metri cu efect la colțul din dreapta, însă mingea a lovit bara. De partea cealaltă, oaspeţii au reuşit să marcheze, prin Ţucudean, dar reuşita a fost corect anulată, pentru un offside la Măţan.

Craiova a restabilit egalitatea în urma unui penalty, dictat după un henț al lui Țîru, fază la care fundașul oaspeților a fost și eliminat. A executat cu precizie Mitriță, iar stadionul a luat foc. Oltenii au trecut în avantaj după doar două minute.  Bancu a marcat din apropiere, cu o execuţie simplă, după ce Zlatinski a tras în bara transversală. Scorul final a fost stabilit de Bărbuț, abia intrat pe teren, care a marcat din 6 metri, după o acţiune superbă a lui Bancu pe partea stângă.

În ultimul sfert de oră fiesta s-a declanșat în tribune, cu celebrele valuri mexicane, care nu s-au mai văzut în Bănie de ani buni.

GALERIE FOTOAICI

UNIVERSITATEA CRAIOVA – FC VIITORUL 3-1 (0-1)

Universitatea Craiova: Calancea – Datkovic, Kelic, Briceag – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu (’90+1, M. Roman) – Al. Băluță, Burlacu (’73, R. Popa), Mitriță (’68, Bărbuț). Antrenor: Devis Mangia.

FC Viitorul: Tordai – Lopez, Țîru, Hodorogea, De Nouvier – Cicîldău, Mladen (’46, T. Băluță), Cr. Ganea – Mățan (’60, Horj), Vînă (’69, Eric), Țucudean. Antrenor: Gică Hagi.

Cartonașe galbene: Mitriță ’35, Martic ’72 / Țîru ’24, ’57, Mladen ’26.

Cartonaș roșu: Țîru ’57.

Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Alexandru Cerei, Ciprian Danșa; Marian Balaci.

Observatori: Cristian Nica, Marin Petrache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.