Fotbal: Se poate efectua a patra schimbare. FRF și-a dat acordul

0
585

Federația Română de Fotbal va permite echipelor să efectueze a patra schimbare într-un meci organizat de către forul condus de Răzvan Burleanu.

Modificarea a fost efectuată după ce FIFA, prin intermediul IFAB, a ales Federația Română de Fotbal să testeze sistemul cu patru înlocuiri, așa cum și în Anglia, începând din acest sezon, în unele competiții, se va testa sistemul ABBA de executare a loviturilor de departajare, sistem ce a fost testat deja la Campionatul European Under 17 din Croația.

Pentru a putea apela la cea de-a patra schimbare este obligatoriu ca aceasta să fie efectuată doar în reprizele de prelungiri şi doar dacă celelalte trei modificări au fost epuizate în timpul regulamentar de joc.

Modificarea art 30.11 din ROAF astfel:
„În faza naţională, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata jocului. În sezonul 2017-2018 este permisă efectuarea unei a 4-a înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri şi doar în situaţia în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.