Echipa Națională: Alex Băluță a debutat cu gol la echipa națională

0
440
Baluta a debutat cu gol / ROMÂNIA - CHILE 3-2 / FOTO: Marius Juncan (Cluj-Napoca)
Baluta a debutat cu gol / ROMÂNIA – CHILE 3-2 / FOTO: Marius Juncan (Cluj-Napoca)

Reprezentativa României a revenit de la 0-2 și a câștigat cu scorul de 3-2 partida disputată marți, pe Cluj Arena, în compania reprezentativei statului Chile.

Câștigătoarea Copa America și locul patru în clasamentul FIFA a început în forță jocul de pe malul Someșului și a punctat de două ori în primele 20 de minute. Vargas (8) și Rossel Valencia (18) au adus liniștea pe Cluj Arena.

Startul revenirii l-a dat Bogdan Stancu, care a marcat primul gol al României, în min. 31, din lovitură liberă de la circa 24 de metri, la vinclu, după o execuție de excepție. Oaspeţii au rămas în zece în min. 33, când l-a lovit fără minge pe Andone, după o şicană a acestuia și misiunea tricolorilor a fost mai ușoară.

Egalarea a venit în min. 60, la capătul unei execuții de excepție a lui Stanciu, cu șut de la 20 de metri care a lovit bară și a intrat în plasă.

Intrat la pauză, Andrei Ivan a avut o ocazi cât roata carului. Jucătorul Craiovei a scăpat singur cu portarul, dar s-a încurcat în driblinguri şi a fost blocat de Roco.

Golul victoriei a purtat semnătura lui Alex Băluță. Playmekerul alb-albaștrilor, care a intrat cu numărul 13 pe tricou, a marcat la debutul său la naţională într-o zi de 13 iunie, reluând în plasă mingea respinsă de portar la şutul lui Stanciu cu 7 minute înainte de final.

ROMÂNIA – CHILE 3-2 (1-2)

România: Pantilimon – Benzar (46, Ivan), Chiricheș, Toșca, Cr. Ganea (70, Țîru) – Hanca, Pintilii, Stanciu (86, Bicfalvi), Marin (46, Rotariu), B. Stancu (66, Băluță) – Andone (46, Grozav). Selecționer: C. Daum.

Chile: Herrera – H. Diaz, Medel, Roco, Mena (89, M. Rodriguez) – R. Valencia (46, Isla), M. Diaz (55, F. Silva), Aranguiz (54, Vidal) – Vargas (66, Puch), Sanchez, Gutierez (83, Fuenzalida). Selecționer: J. Pizzi.

Cartonașe galbene: Stanciu, Marin / Aranguiz.

Cartonaș roșu: Medel (33)

A arbitrat: B. Nijhis (Olanda)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.