Box: Pugiliștii craioveni au cucerit 4 medalii la Cupa României de tineret

0
864

Box Craiova, CR de tineret, P. NeamtÎn perioada 18-22 aprilie, la Piatra Neamț, a avut loc Cupa României la box pentru tineret, competiție destinată pugiliștilor născuți în anii 1999 și 2000.

Sportivii craioveni au avut evoluții remarcabile și s-au întors acasă cu 4 medalii: un aur și trei medalii de bronz.

Michael James Constantin, legitimat la CSM Craiova, a cucerit medalia de aur, după ce l-a învins în finala categoriei 90 kg pe Antonius Savu (SCM Pitești).

Bogdan Cioc (CSM Craiova) a urcat pe a treia treaptă a podiumului, acesta pierzând în meciul pentru a intra în finală contra câștigătorului categoriei, Dorin Doghi (U Cluj).

“Sunt foarte mulțumit de evoluțiile sportivilor mei la această Cupă a României. Am obținut două medalii, un aur și un bronz. Michael Constantin a boxat în primul meci cu un sportiv de la SCM Craiova, iar apoi a trecut în finală de un piteștean. Este un sportiv de mare perspectivă, acest rezultat ne dă speranțe pentru Campionatul Național de tineret care va avea loc în toamnă. El are șanse să prindă un loc și la europenele de tineret, este unul dintre potențialii sportivi. Bogdan Cioc a avut o concurență mai mare, au fost 16 sportivi la categoria lui, iar el a câștigat două meciuri pentru a obține bronzul, dar a pierdut în partida pentru finală cu cel care a câștigat în cele din urmă această categorie. Am mai avut un boxer în competiție, pe Marius Cîțu la 69 kg, dar a pierdut în primul meci cu un sportiv de la Brăila”, a declarat antrenorul Constantin Cucu, de la CSM Craiova.

Din partea secției de box a SCM Craiova, elevii lui Ion Dragomir au urcat de două ori pe ultima treaptă a podiumului de premiere. Dorel Bolovan (56 kg) și Marius Nicola (91 kg) au obținut fiecare câte un bronz sub Pietricica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.