Baschet (M): BC Olimpic Baia Mare s-a retras din campionat. Nu mai retrogradează nimeni din LNBM la încheierea sezonului 2016/17

0
585

baiamFormația BC Olimpic Baia Mare a anunțat prin intermediul paginii oficiale de facebook că se retrage din Liga Națională de baschet masculin. În aceste condiţii, formaţia SCMU Craiova devine deținătoarea „lanternei roșii” a LNBM.

După promovarea istorică în sezonul 2015-2016 echipa de seniori a clubului nostru a scris ultima pagină din acest volum al baschetului băimărean, retrăgându-se din campionatele naţionale (Liga Naționala şi Liga I de baschet masculin, sezonul 2016-2017).
Nu încercam să găsim vinovaţi şi nici motive, ne retragem pentru că nu mai avem forţa necesară de a continua, dar lăsăm în urma noastră o serie de lucruri bune care au contribuit pozitiv la crearea unei legături între suporterii băimăreni şi baschet. De altfel, noi, am reuşit să avem la clubul nostru un număr foarte mare de practicanţi şi iubitori de baschet din raza municipiului Baia. Cu începerea activităţii noastre, Sala Polivalenta “Lascar Până” a respirat din nou Baschet, fiind pregătită pentru meciurile disputate la cel mai înalt nivel.
Toate realizările noastre au fost posibile datorită implicării responsabile şi susţinute a numeroşi parteneri.
– Partenerilor noştri: “ARAMIS FEELING”, “SFARA TOURS”, “MEZOFORTE”, “FERMA ZOOTEHNICĂ”, “MEURS”, “BLACHOTRAPEZ”, “INSIDEMEDIA”, “VERTICAL JUMP”, “FLOARE DE COLŢI” – le mulţumim pentru consecventa şi dorim ca să rămâneţi în continuare susţinătorii acestui sport minunat în municipiul Baia Mare.
– Jucătorilor, staff-ului tehnic şi personalului auxiliar al echipei le mulţumim pentru ardoarea, sacrificiul, devotamentul de care au dovadă, cât şi pentru prezenţa lor în municipiul Baia Mare. Le dorim succes şi perseverenta în cadrul noilor cluburi, şi poate o ulterioară revenire în baschetul băimărean.
– Administraţiei publice locale şi judeţene le mulţumim că în decurs de atâta timp au fost alături de noi şi datorită sprijinului financiar acordat, am reuşit să performam la nivelul baschetului de seniori. Speram că baschetul să rămână o prioritate.
– Federaţiei Romane de Baschet le suntem recunoscători pentru tolerantă cu care ne-au tratat, dându-ne şanse de participare şi de afirmare în orice moment, în dorinţa de a creşte echipa şi performanţele ei. Le mulţumim şi speram la o viitoare colaborare.
– Şi nu în ultimul rând, le mulţumim suporterilor şi celor care ne-au fost alături şi speram că baschetul din Baia Mare să le ofere noi provocări.
Vă mulţumesc,
Președinte BC Olimpic BM
George Opriş

Astfel, prin retragerea echipei maramureșene Liga Națională rămâne în zece participante și nu va mai retrograda  nimeni la finalul sezonului. Reamintim că CSM Ploiești s-a retras înaintea începerii campionatului.

Federația Română de baschet nu a emis niciun comunicat de presă până în momentul de față și nu se știe ce se va întâmpla cu meciurile formației BC Olimpic Baia Mare, dar nici cu modul de desfășurare pentru gurpa valorică 7-10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.