Superliga | Echipele din Superligă vor putea avea 12 jucători pe banca de rezerve

0
413

În sedința Comitetului Executiv al FRF, care a avut loc azi, 13 iulie 2023, s-a stabilit mărirea numărului de jucători de rezervă, începând cu 1 ianuarie 2024.

Ca urmare a solicitării LPF, s-a dezbătut în ședința de azi posibilitatea de a mări numărul de jucători ce pot fi trecuți pe foaia de joc. Având în vedere că în acest moment există stadioane în țară ce au probleme de infrastructură, în ceea ce privește numărul de locuri pe banca de rezerve, iar sezonul de Liga 1 va debuta mâine, 14 iulie, s-a decis amânarea intrării în vigoare a acestei decizii.

Acest lucru se va întâmpla la data de 1 ianuarie 2024. Astfel, începând de anul viitor cluburile de Liga 1 vor putea trece pe foaia de joc 23 de fotbaliști, 11 titulari și 12 jucători de rezervă.

„Comitetul Executiv a aprobat solicitarea cluburilor din Liga 1 pentru creșterea băncilor de rezerve de la 20 la 23 de jucători, începând cu 1 ianuarie 2024. Zece cluburi au susținut această inițiativă, 5 cluburi au votat împotrivă, unul s-a abținut.În unanimitate, Comitetul Executiv a considerat că nu este oportun să se intervină astăzi, ținând cont că mâine avem prima etapă de Liga 1, dar totodată luând în calcul și lipsa infrastructurii necesare. Mă refer la băncile de rezerve de pe toate stadioanele din țară, astfel încât să nu punem în pericol jucătorii care se vor așeza pe băncile de rezervă”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.