Debut cu dreptul pentru echipa de baschet masculin SCM Universitatea Craiova în noua ediție a Ligii Naționale. Trupa lui Aco Todorov a învins BCMU FC Argeș Pitești, 79-77, în primul meci din turneul doi al LNBM.

FOTO: LUCIAN CALINESCU

Argeșenii au început mai bine partida din Sala Transilvania și a condus la mijlocul primului sfert cu 30-18. Alb-albaștrii au avut cu parțial de 13-0 și au preluat conducerea la debutului celui de-al doilea act din prima repriză.  Cele două echipe s-au succedat de mai multe ori la conducere pe tabela de marcaj, iar la pauza mare scorul a fost de 45-41 în favoarea Craiovei.

Craiova a fost în avantaj pe întreaga durată a celei de a doua reprize, însă a tremurat pentru victorie. Piteștenii s-au apropiat la o singură posesie în ultimul minut de joc și au aruncat aruncarea care putea trimite victoria în tabăra violetă.

Goran Filipovic a terminat meciul cu 16 puncte, Dino Cinac a totalizat 14 puncte, Mate Vucic a avut 13 puncte și 4 recuperări, Monyea Pratt a fost aproape de double-double – 13 puncte și 9 recuperări, iar Dragoș Diculescu a adăugat 12 puncte.

Statistic, Craiova a avut medii de 63 % la aruncările de 2 puncte, 33 % la aruncările de la distanță și 81 % la linia de libere.

Craiova joacă mâine seară, de la ora 19.45, în compania echipei gazdă CSU Sibiu, în direct la Digi Sport 4 și Look Sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.