Astăzi s-au reluat lucrările la stadionul de atletism din Craiova. Aflată în vecinătatea Stadionului „Ion Oblemenco“, arena de atletism va fi gata în luna mai 2020. 

Costul de realizare a arenei de categoria III IAAF, omologată pentru competițiile internaționale, se ridică la 45 milioane de lei.

Stadionul va avea 5015 locuri pentru spectatori, dotări pentru sportivi, arbitri, media, și va fi dotat cu instalație de nocturnă pentru competiție și cu un teren competițional de atletism cu pistă de 400 metri, o zonă de încălzire, vestiare, spații comerciale și de alimentație publică, sală de forță cu vestiar și grupuri sanitare.

La etajul al doilea se află zona administrativă, birouri, camere media și o sală de interviuri de 50 de locuri pentru reporteri.  Etajul al treilea reprezintă nivelul de observație al competiției cu o zonă VIP, camerele de comentatori sportivi și spații de filmare (linie start și linie finish). 

Pentru activitățile de încălzire se va construi o pistă standard de 200 metri pentru alergare cu 4 culoare și 100 m alergare în linie dreaptă.

”Este un moment deosebit pentru craioveni, pentru iubitorii sportului. Inițial a fost gândită o pistă de atletism și un teren de fotbal, pentru antrenament, însă lucrările s-au derulat destul de greoi din cauza unei probleme, cu care ne confruntăm în continuare, pânza freatică. A fost un mare impediment pentru perioada execuției și aceasta problemă s-a accentuat odată cu începerea lucrărilor la stadionul de fotbal, ”Ion Oblemenco”, a declarat primarul Craiovei, Mihai Genoiu.

La rândul său, Sorin Manda – city managerul Craiovei și președinte al Asociației Județene de Atletism, a spus: „Constructorul este unul serios cu care avem un istoric bun in relațiile contractuale, va termina în termenul asumat în contract acest stadion. Atletismul este sportul care în toți acești ani, ne-a dat cea mai mare satisfacție și sunt foarte bucuros că s-au găsit resursele financiare la Primărie, pentru a avea bugetul asigurat pentru această arenă.”

Lucrările la stadionul din Bănie au început în 2015 și aboandonate un an mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.