SCM U Craiova – CSM CSU Oradea 78-80 | LNBM, Top 6 – Etapa 1 | FOTO: Ionuț Greere

SCM Universitatea Craiova și CSM CSU Oradea au oferit sâmbătă seară un spectacol baschetbalistic în Sala Polivalentă din Craiova. Orădenii s-au impus cu 80-78 după ce au înscris coșul victoriei cu o secundă înainte de finalul jocului.

Băieții lui Todorov au început încrezător partida cu campioana României și după primele zece minute scorul era în favoarea lor, 24-18. În sfertul secund, jocul s-a echilibrat, orădenii impresionând în câteva rânduri din afara semicercului. 45-43 a fost scorul de la pauză meciului, iar repriza secundă se anunța și mai spectaculoasă.

SCM U Craiova – CSM CSU Oradea 78-80 | LNBM, Top 6 – Etapa 1 | FOTO: Ionuț Greere

În actul secund, orădenii au debutat în forță și au preluat conducerea după doar două minute. Au fost chiar și 6 puncte diferență în favoarea oaspeților, dar Porter Troupe și noul venit, Vlad Koreniuk, au readus Craiova în meci după un joc consistent. Arbitrajul nu a fost tocmai la înălțime în această partidă, multe decizii fiind contestate vehement de antrenorul gazdelor și publicul din sală. Și ghinionul se pare că a fost de partea oltenilor în această seară, coșul decisiv al meciului fiind înscris cu doar cu o secundă înainte de final de către Giordan Watson. Craiovenii au contestat reușita oaspeților, încercând să explice brigăzii de arbitri că coșul a fost marcat după expirarea celor 24 de secunde de atac.

SCM U Craiova – CSM CSU Oradea 78-80 | LNBM, Top 6 – Etapa 1 | FOTO: Ionuț Greere

Craiova se poate mândri cu un transfer reușit după această seară. Pivotul Vlad Koreniuk a fost cel mai bun marcator al meciului, iar chiar premiul joc în tricoul alb-albastru. Acesta a înscris 22 de puncte și 8 recuperări. Mo Curry a totalizat 10 puncte și 7 recuperări, iar Porter Troupe și Goran Gajovic au adăugat terminat cu câte 9 puncte fiecare.

Statistic, oltenii au avut medii de 54 % la aruncările de 2 puncte, 37 % la aruncările de la distnață și 78 % de la linia de libere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.