Liga 1: Avancronica etapei a 17-a a Ligii 1

0
295

După o săptămână plină de fotbal în grupele competițiilor europene, ne pregătim acum de o nouă etapă în liga 1, cea cu numărul 17. CFR Cluj și Universitatea Craiova au meciuri teoretic accesibile în această rundă, în timp ce Viitorul și FCSB le întâlnesc pe Dinamo și Gaz Metan. Nici în jumătatea a doua apele nu sunt limpezi. Nu mai puțin de 7 echipe sunt despărțite de doar trei puncte, iar orice victorie poate conta extrem de mult în clasamentul la zi.

Poli Iași – Sepsi (vineri, ora 17:00)

Primul meci al rundei se va desfășura în Copou, acolo unde Poli Iași primește vizita celor de la Sepsi. Dacă oaspeții vin cu un moral bun după victoria importantă cu Astra din etapa trecută, moldovenii sunt puțin afectați de deznodământul nefericit din partida precedentă, cea cu FCSB. Vom avea o partidă echilibrată, poate prea echilibrată pentru a scăpa vreuna dintre echipe în câștigătoare.

Pronostic: PsfX

CFR Cluj – FC Voluntari (vineri, ora 20:00)

Campioana României pare să aibă un meci facil în această etapă, pe teren propriu cu „lanterna roșie”, FC Voluntari. Elevii lui Conceicao sunt într-o formă ascendentă, cu rezultate notabile în ultimele etape, ceea ce i-a menținut până în această etapă pe prima poziție. Ilfovenii vin la Cluj ca victimă sigură, mai ales că în 16 runde au reușit să acumuleze doar 8 puncte.

Pronostic: ONG(oaspeții nu marchează)

FC Hermannstadt – Concordia Chiajna (sâmbătă, ora 14:00)

Prima partidă de sâmbătă va fi cu începere de la ora 14:00, pe stadionul Trans-Sil, din Tg.Mureș. FC Hermannstadt și Concordia Chiajna se duelează într-un meci extrem de important pentru ambele formații. O victorie pentru oricare dintre cele două adversare le poate propulsa până pe poziția a 7-a, destul de departe de locurile periculoase.

Pronostic: 1r(0-1)

FC Viitorul – Dinamo (sâmbătă, ora 20:00)

Unul dintre cele mai așteptate meciuri ale etapei se va desfășura la Ovidiu. Dinamo se deplasează la malul mării cu gânduri mari și cu multă ambiție, având în vedere că adversarul este unul de seamă, și anume FC Viitorul. Trupa lui Gică Hagi este pe val, cu patru victorii în ultimele cinci etape și mai mult ca sigur vor să își păstreze forma bună. Dinamo este în foame de puncte și de rezultate. Dacă adversarii lor aveau după cum spuneam patru victorii în cinci partide, alb-roșii consemnează patru remize în ultimele cinci etape, ceea ce face ca meciul de sâmbătă seară să fie pe muchie de cuțit.

Pronostic: 1X&(0-3)

Universitatea Craiova – Dunărea Călărași (duminică, ora 17:00)

Universitatea Craiova este una dintre candidatele importante la titlu în acest sezon și nu își mai permite să facă încă un pas greșit după înfrângerea de la Botoșani, din etapa trecută. Elevii lui Devis Mangia sunt în efectiv complet pentru această partidă, după revenirile lui Mitriță și Martic, iar victoria este singurul lucru necesar pentru gazde. Dunărea se deplasează pe „Ion Oblemenco” fără nicio presiune, ceea ce face ca acest meci să devină destul de interesant.

Pronostic: 1 solist

FCSB – Gaz Metan Mediaș (duminică, ora 20:00)

Ultimul meci de duminică le aduce față în față pe vicecampioana din sezonul trecut, FCSB și surpriză plăcută din acest an, Gaz Metan. Ambele formații sunt într-o perioadă ascendentă, cu rezultate pozitive, motiv pentru care ne așteptăm la un spectacol total oferit de cele două adversare.

Pronostic: H2(Gaz Metan nu pierde la două sau mai multe goluri diferență)

Astra Giurgiu – FC Botoșani (luni, ora 20:00)

Ultimul meci al etapei aduce în prim plan și un moment mai mult decât interesant. Costel Enache, cel care până acum două etape a antrenat formația din Botoșani, se află în situația de a se duela în meci direct chiar cu fosta sa echipă, din postura de antrenor al Astrei Giurgiu. Astra se află în suferință, cu patru înfrângeri consecutive și cu moralul la pământ, în timp ce FC Botoșani pare că și-a revenit odată cu venirea la echipă a lui Liviu Ciubotariu.

Pronostic: 1X

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.