Liga 1: Concluziile etapei a 14-a a Ligii 1

0
320

Am încheiat încă o etapă, cea cu numărul 14, iar deja clasamentul pare că s-a rupt puțin. Surprizele au stat la ele acasă în acest weekend, principalele favorite din această etapă reușind să obțină toate punctele puse în joc și să se distanțeze în fruntea clasamentului.

Poli Iași – Universitatea Craiova 0-3 (Mateiu 47′, Mitriță 53′ , Koljić 69′)

Universitatea Craiova este formația care în acest moment prezintă poate unul dintre cele mai convingătoare și mai spectaculoase jocuri de echipă din Liga 1. Trupa antrenată de Devis Mangia a obținut la Iași a treia victorie consecutivă în deplasare, 3-0 și se angajează serios în lupta pentru primele poziții. Prima jumătate a meciului a fost marcată de accidentarea horror a lui Valentin Mihăilă, care a fost transportat la spital după ce a fost lovit brutal de Laurențiu Rus. În repriză a doua au picat și golurile. Alexandru Mateiu și Mitriță au stabilit învingătoarea după primele 10 minute din partea secundă, pentru ca bosniacul Elvir Koljić să stabilească scorul final în minutul 69′, 3-0 pentru Craiova.

Sepsi – Hermannstadt 1-3 (Tandia 42′ / Dumitriu 46′, Tsoumou 57′, Dalbea 70′(P))

Răsturnare de situație și patru goluri, cam așa poate fi concluzionată partida de la Sfântu Gheorghe, dintre Sepsi și FC Hermannstadt. După un joc destul de modest în prima parte, gazdele au reușit totuși să intre în avantaj la cabine, grație reușitei lui Tandia, din minutul 42. După pauză a început spectacolul. La doar 9 secunde după ce s-a reluat jocul, oaspeții au izbutit egalarea, prin Dumitriu, care a înscris cu un șut pe jos de la aproximativ 16 metri. La câteva minute distanță, trupa lui Vasile Miriuță a dat lovitura și a trecut la conducerea jocului, prin reușita Tsoumou. Cu 20 de minute înainte de final, sibienii au obținut o lovitură de la 11 metri, iar Dalbea a închis meciul cu golul de 3-1.

FC Botoșani – CFR Cluj 1-5 (Ongenda 84′ / Papa 10′ Autogol, Culio 28′, Păun 55′, Deac 70′, Omrani 74′)

Spectacol la Botoșani. Nu mai puțin de 6 goluri s-au înscris în partida dintre FC Botoșani și CFR Cluj, încheiată cu victoria categorică a campioanei României, scor 5-1. Meciul a început cu un autogol al gazdelor, în minutul 10, iar din acel moment jocul a curs în favoarea CFR-ului. Până la pauză, Culio a făcut 2-0 și deja se stabilise învingătoarea din acest joc. În partea secundă, oaspeții au mai înscris de trei ori în interval de 20 de minute, pentru ca Ongenda să reușească pe final golul de onoare pentru echipa sa. Astfel, CFR Cluj rămâne pe prima poziție și după prima etapă din retur.

Dunărea Călărași – FC Viitorul 0-1 (Drăguș 88′)

Ziua de duminică a debutat cu duelul de la Călărași, între Dunărea și Viitorul Constanța. Trupa lui Gică Hagi a reușit să obțină victoria pe terenul pe care FCSB a fost învinsă cu doar câteva zile înainte și să rămână aproape de primele trei clasate. Drăguș a fost cel care a izbutit să marcheze, fiind ajutat și de o deviere nefericită a unui fundaș din echipa adversă.

FCSB – Astra Giurgiu 1-0 (Gnohere 67′(P))

FCSB și Astra Giurgiu au oferit poate cel mai interesant joc al etapei. Trupa lui Nicolae Dică s-a impus greu, cu 1-0, după mai multe ocazii foarte mari ale oaspeților, pe lângă care și un penalty ratat în prima repriză. Gnohere a fost din nou omul decisiv pentru roș-albaștrii, care se mențin la două puncte de liderul CFR.

Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaș 0-0.

Primul meci de luni s-a disputat la Chiajna, acolo unde Gaz Metan s-a deplasat pentru a lua toate punctele puse în joc și să rămână aproape de plutonul fruntaș. Însă, finalul jocului nu a fost așa cum și-au dorit. Gazdele s-au pregătit foarte bine tactic și au reușit să se așeze bine în teren, astfel încât medieșenii nu au reușit să treacă de apărarea lor. S-a încheiat 0-0, iar Gaz Metan s-a distanțat puțin de primele formații, dar rămâne în zona de play-off, pe locul 5.

FC Voluntari – Dinamo 0-1 (Salomao 90+4′(P))

După mai bine de 2 luni și jumătate, Dinamo a izbutit să învingă pe cineva și să ia o gură imensă de oxigen, înaintea derby-ului cu FCSB. Alb-roșii s-au impus la Voluntar cu 1-0, grație reușitei din penalty a lui Salomao, din ultimele minute de prelungire. Cu această victorie, Dinamo urcă pe locul 9, cu 16 puncte, la doar patru lungimi de prima poziție care duce în play-off, în timp ce FC Voluntari se afundă din ce în ce mai mult în coada clasamentului și rămâne principala candidată la retrogradare în acest sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.