Liga 1: Avancronica etapei a 6-a din Liga 1

1
539

Etapa cu numărul 6 se pregătește de start, iar CFR Cluj și FCSB se întorc în campionatul intern după înfrângerile categorice din Europa League. Șapte partide echilibrate vom avea în această etapă, printre care și derby-ul de la Ovidiu, dintre Viitorul și FCSB. V-am pregătit o mică analiză și câte un pronostic pentru fiecare duel din această rundă.

Concordia Chiajna – Astra Giurgiu (vineri, ora 21:00)

Două echipe care înainte de confruntarea directă se află în prima parte a clasamentului, pe locurile de play-off. Concordia primește încrezătoare vizita Astrei Giurgiu după o victorie extrem de importantă pe terenul Craiovei, care a ridicat-o în clasament până pe poziția a 4-a. Oaspeții încearcă să oprească seria interminabilă de 4 rezultate de egalitate cu același scor, 1-1 și să obțină a doua victorie din actualul sezon.

Pronostic: DG2 (oaspeții marchează)

Dunărea Călărași – Poli Iași (sâmbătă, ora 18:00)

Ziua de sâmbătă începe cu partida dintre Dunărea Călărași și Poli Iași. În timp ce gazdele încearcă să își revină după o serie de 4 partide fără victorie, cei de la Iași sunt pregătiți să atace al doilea succes consecutiv, după cel cu FC Botoșani din etapă trecută. Ambele echipe se află la subsolul clasamentului, dar o eventuală victorie pentru oricare dintre cele două combatante le-ar propulsa până pe un loc de play-off.

Pronostic: 1r(0-1)

Dinamo – FC Hermannstadt (sâmbătă, ora 21:00)

FC Hermannstadt a obținut etapă trecută cea mai clară victorie după promovarea în prima ligă, un 4-0 sec cu FC Voluntari. Duelul de la Dinamo se anunță mult mai dificil, mai ales că alb-roșii nu trec printr-o perioadă foarte bună și încearcă să recupereze în clasament.

Pronostic: NG2 1r1+ (oaspeții nu marchează în prima repriză)

Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj (duminică, ora 18:00)

CFR Cluj se deplasează la Mediaș dupa umilința din Europa, împotriva celor de la Dudelange. Clujenii au făcut un joc modest în Luxemburg, iar calificarea în grupele Europa League este din ce în ce mai departe. În întrecerea internă, o victorie împotriva lui Gaz Metan i-ar menține pe prima poziție pe ardeleni și le-ar da o oarecare încredere pentru partida retur cu luxemburghezii. Gazul se are deja două înfrângeri consecutive și nu își permite să rămână cu același număr de puncte și după această etapă.

Pronostic: X2

Viitorul Constanța – FCSB (duminică, ora 21:00)

Weekend-ul se încheie cu derby-ul etapei dintre Viitorul și FCSB. Trupa lui Gică Hagi a început mai slab noul sezon, dar și-a revenit pe parcurs, iar acum se află pe podiumul Ligii 1. FCSB are trei victorii consecutive în campionat, dar se deplasează la Ovidiu cu moralul scăzut după înfrângerea din Europa, de pe terenul lui Rapid Viena.

Pronostic: GG (ambele echipe marchează)

FC Botoșani – Sepsi (luni, ora 18:00)

FC Botoșani și Sepsi se întâlnesc luni, cu începere de la ora 18:00, pe stadionul municipal din Botoșani. Meciurile dintre cele două echipă au fost spectaculoase în cele mai multe cazuri, înscriindu-se cel puțin 2 goluri. Gazdele nu au mai simțit gustul victoriei de trei meciuri, de la succesul cu FC Hermannstadt din etapa a 2-a, în timp ce trupa lui Eugen Neagoe poate urca în prima jumătate a clasamentului în cazul victoriei.

Pronostic: 1X&2+

FC Voluntari – Universitatea Craiova (luni, ora 21:00)

Epilogul etapei aduce față în față două echipe debusolate după un start de sezon dezamăgitor. FC Voluntari este „lanterna roșie”, ea acumulând un singur punct în cinci etape, în timp ce Universitatea Craiova se află la doar 4 lungimi distanță, după unul dintre cele mai slabe începuturi de campionat pentru gruparea din Bănie. Elevii lui Devis Mangia încearcă să treacă peste eșecul din etapa trecută, contra Concordiei Chiajna și să se întoarcă acasă cu toate cele trei puncte de pe stadionul „Anghel Iordănescu”.

Pronostic: X2&(0-3)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.