Naționala masculină de volei a României va primi miercuri vizita reprezentativei Danemarcei, în primul meci din cadrul grupei A de calificare la Campionatul European din 2019. Meciul este programat de la ora 20:00, în Sala Polivalentă din Craiova.

Selecționerul României, Dănuț Pascu, alături de căpitanul Laurențiu Lică, au prefațat meciul de miercuri în cadrul unei conferințe de presă.

„Este foarte important acest meci cu Danemarca, jucăm și acasă, este o echipă, din punctul meu de vedere, apropiată ca valoare de a noastră. Danemarca deja a intrat într-un program de dezvoltare al voleiului național, coordonat de o echipă de specialiști din America. Este o echipă bine pregătită tactic, au o idee diferită de joc, sunt la alt nivel față de acum 4-5 ani și in mod automat va fi un meci dificil. Băieții au un tonus bun, îi simt pregătiți de joc și sper ca mâine să obținem un rezultat bun”, a spus selecționerul Dănuț Pascu.

Căpitanul Laurențiu Lică își dorește o victorie de 3 puncte în meciul de mâine seară. Lică a declarat că este o șansă în plus de calificare și trebuie fructificată.

„Aș vrea foarte mult să ne calificăm, dar trebuie să ne uităm în primul rând la prima etapă , la acest prim meci, care este de o importanță foarte mare și cred că suntem pregătiți de această confruntare. Danemarca este o echipă compactă, cam de aceeasi valoare cu a noastră și avem speranțe. Eu sper că vom obține o victorie de 3 puncte, cu 3-0 sau 3-1. Am fost destul de aproape în campaniile anterioare să ne calificam la CE, dar anul acesta avem o șansă în plus, datorită faptului că numărul de echipe a crescut pentru acest turneu final.”

România face parte din Grupa A, alături de Finlanda și Danemarca .Cele 26 de formații din calificări au fost împărțite în 7 grupe: două de câte 3 echipe, 5 de câte 4. Se vor califica la turneul final câștigătoarele seriilor, plus cele mai valoroase cinci ocupante ale locurilor secunde.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.