EXCLUSIV Baschet (M): Amedeo Casale este jucătorul echipei SCM U Craiova

0
1170
Amedeo Casale (tricou roșu), în duel cu Nick Novak (SCMU Craiova, tricou alb), a semnat cu SCM U Craiova / FOTO: Ionuț Greere
Amedeo Casale (tricou roșu), în duel cu Nick Novak (SCMU Craiova, tricou alb), a semnat cu SCM U Craiova / FOTO: Ionuț Greere

Echipa de baschet masculin SCM Universitatea Craiova și-a completat lotul pentru noua ediție a Ligii Naționale cu Amedeo Casale. Tănărul baschetbalist este component al echipei naționale de baschet a României. 

Amedeo Angelo Casale este născut în Italia pe 15 decembrie 1997, mama sa fiind româncă, iar tatăl argentinian. S-a format la CS Dinamo CSS 6 București cu care a câștigat argintul la Campionatul Național U16 în 2013. Anul următor s-a dus la U Cluj Napoca alături de care și-a trecut în palmares două titluri  naționale, la U 18 în 2014 și U20 în 2016.

Casale evoluează pe pozițiile 2 și 3, a participat la mondialele de 3 la 3 de juniori, dar și cu naționala U 20  la Campionatul European, divizia B – 2016. A mai trecut și pe la Timba Timișoara.

Noul jucător al Craiovei a jucat în sezonul precedent al Ligii Naționale în 28 de partide, cu medii de 15.5 puncte, 3.4 recuperări și 1.5 pase decisive.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.