Basti Ionescu (nr. 31) / Foto: Ionut Greere

SCM Universitatea Craiova face o mutare importantă în această pauză competițională. Gruparea din Bănie aduce „acasă” unul dintre cei mai talentați baschetbaliști ai noii generații.

Sebastian Ionescu și-a reziliat contractul cu CSM CSU Oradea și se întoarce în orașul natal pentru a pune umărul la calificarea echipei SCM Universitatea Craiova în play-off-ul Ligii Naționale de baschet masculin.

În vârstă de 20 ani, Basti a mai evoluat în cariera sa pentru CSS Viitorul Cluj, Universitatea Cluj, CSM Ploiești și Dinamo București. Evoluează pe poziția de „guard”.

„ În viață fiecărui sportiv vine un moment când trebuie să facă o alegere care să îl ajute în carieră să. Pentru mine acea alegere reprezintă mutarea la SCM U Craiova. Faptul că o să joc la echipa orașului meu natal îmi da un plus de încredere, dar și o emoție nemaiîntâlnită până acum și acest fapt sunt sigur că o să mă ajute să performez la capacitate maximă.”

„Îmi propun în primul rând să fiu un plus de valoare în această echipă, să îmi ajut coechipierii și să câștigăm cât mai multe meciuri din cele rămase. Am auzit de modul în care antrenorul pregătește și folosește jucătorii și cred că o să mă mulez bine pe sistemul sau de joc. Sunt pregătit să dau tot ce pot pentru a ajută echipă să își atingă obiectivele propuse, dar și pentru dezvoltarea personală și acumularea de experiență și sunt convins că trebuie să îmi câștig rolul în echipă pentru a acumula un număr bun de minute petrecute pe parchet.”, a declarat Basti Ionescu, în exclusivitate pentru SportulDoljean.

În actualul sezon al Ligii Naționale nu a prins prea multe minute în maieul orădenilor, cu o medie de 10:52 de minute a totalizat 3.9 p, 0.9 recuperări și 0.4 pase decisive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.