Liga 1: Avancronica etapei a 10-a a Ligii 1

0
365

Ne pregătim să dăm startul în etapa a 10-a, dar nu înainte de a puncta faptul că avem și două surprize în optimile de finală ale Cupei României: Turris-Oltul Turnu Măgurele și Csikszereda Miercurea Ciuc au reușit să avanseze în faza următoare. Trecem la Liga 1, iar runda a 10-a aduce față în față câștigătoarea campionatului din sezonul trecut, CFR Cluj și deținătoarea trofeului Cupei României, Universitatea Craiova. Claudiu Niculescu debutează în campionat pe banca dinamoviștilor, în timp ce Astra se deplasează la Ovidiu, pentru un meci mai mult decât interesant cu Viitorul.

Dinamo – Sepsi (vineri, ora 21:00)

Claudiu Niculescu s-a instalat deja pe banca celor de la Dinamo, iar acest lucru s-a observat încă de la primul meci. Dinamoviștii s-au prezentat total diferit la Galați, în meciul cu Brăila, din 16-imile Cupei, cu mai multă încredere și cu un stil de joc diferit. Vineri seară primesc vizita celor de la Sepsi, una dintre echipele complicate din acest sezon, dar câinii roșii speră să obțină prima victorie în campionat după trei etape negre.

Pronostic: 1X

FC Voluntari – FC Botoșani (sâmbătă, ora 19:15)

Duelul dintre FC Voluntari și FC Botoșani o ia de la capăt în acest weekend. După ce ilfovenii s-au impus marți în Cupa României, cele două echipe se reîntâlnesc la doar câteva zile distanță.  FC Botoșani trece printr-o perioadă foarte grea, echipa antrenată de Costel Enache nu reușește să mai învingă pe nimeni din prima etapă, de la meciul cu FC Hermannstadt. FC Voluntari nu a obținut nicio victorie în acest sezon regulat, dar aceștia pornesc cu încredere în duelul de sâmbătă.

Pronostic: GG (Ambele echipe marchează)

Gaz Metan Mediaș – Poli Iași (duminică, ora 16:00)

Ziua de duminică debutează cu duelul dintre Gaz Metan și Poli Iași. Gazdele vin după o înfrângere grea suferită pe terenul Astrei, un 3-0 sec, în timp ce Poli Iași se află la cea mai bună formă a ei de la startul campionatului. Ambele echipe au avut meciuri de 120 de minute la jumătatea săptămânii, în Cupa României, fapt care anunță un meci de destul de echilibrat între cele două echipe.

Pronostic: 1X

FC Viitorul – Astra Giurgiu (duminică, ora 18:00)

Astra Giurgiu trebuie să dea un test puternic duminică, pe terenul Viitorului. Giurgiuvenii sunt singurii neînvinși din acest campionat, iar pentru a păstra acest statut, trebuie să facă un joc foarte bun pe terenul echipei lui Gică Hagi. Viitorul pornește cu încredere în acest meci, după victoria clară din Cupă, 3-0 pe terenul Chiajnei și speră să provoace prima înfrângere Astrei.

Pronostic: 1X

FC Hermannstadt – FCSB (duminică, ora 21:00)

FC Hermannstadt și FCSB se întâlnesc la Tg. Mureș duminică seară, într-un meci destul de interesant. Trupa lui Nicolae Dică atacă victoria, pentru a se menține pe prima poziție în clasament, în timp ce sibienii speră să reproducă duelul din sezonul trecut, din Cupă României, atunci când aceștia îi spulberau pe cei de la FCSB cu scorul de 3-0.

Pronostic: O1-3 ( oaspeții marchează între 1-3 goluri)

Concordia Chiajna – Dunărea Călărași (luni, ora 18:00)

Prima partidă de luni se va disputa la Chiajna, acolo unde Dunărea Călărași încearcă să obțină toate cele trei puncte. Când totul părea că se îndreaptă pentru echipa lui Dorinel Munteanu, a venit o altă înfrângere cu scorul de 3-0, de această dată în Cupa României, cu Viitorul. Dunărea are un parcurs foarte bun și, dacă își mențin rezultatele bune, pot candida în acest an pentru revelația sezonului.

Pronostic: I 0-1 ( cel mult un gol în prima repriză)

CFR Cluj – Universitatea Craiova (luni, ora 21:00)

Epilogul etapei aduce în prim plan chiar derby-ul acestei runde. CFR Cluj și Universitatea Craiova se duelează pe stadionul Constantin Rădulescu pentru un loc pe podium. CFR nu trece prin cea mai bună perioadă a sa, jocul acestora fiind la un nivel destul de scăzut în ultimele partide. Universitatea Craiova este la capătul opus față de adversarii de luni seară. Oltenii vin după un meci perfect făcut împotriva echipei lui Gică Hagi, Viitorul, dar și după o victorie fără prea mari emoții în Cupa României, cu Sportul Snagov. Deci, avem toate premisele pentru un joc dur, echilibrat, dar bineînțeleș și spectaculos.

Pronostic: H2 ( Craiova nu pierde la două goluri sau mai multe diferență)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.