Naționala de volei feminin a României / FOTO: Ionuț Greere

Echipele naționale de volei ale României încep meciurile din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2019. Primele partide se vor disputa miercuri, în Sala Polivalentă din Craiova, iar prețul unui bilet este de 5 lei.

Naționala feminină va deschide cuplajul voleibalistic din Bănie. Tricolorele întâlnesc reprezentativa Bosniei, într-un meci care va începe de la ora 17:00. România face parte din grupa F, alături de formațiile Spaniei, Letoniei și Bosniei Herțegovina. Se califică la turneul final al Campionatului European din 2019 primele două clasate.

Turneul final al Europenelor de anul viitor va avea loc în patru țări: Turcia, Polonia, Ungaria și Cehia.

Nationala de volei masculin a României / FOTO: Ionuț Greere

De la ora 20:00 intră în scenă „tricolorii”. Băieții lui Dănuț Pascu primesc replica Danemarcei, în grupa A de calificare. Din grupa României mai face parte și Finlanda. Meciurile se vor disputa după un sistem nou, cu etape tur-retur, așa cum am fost obișnuiți de-a lungul timpului la fotbal.

Cele 26 de formații din calificări au fost împărțite în 7 grupe: două de câte 3 echipe, 5 de câte 4. Se vor califica la turneul final câștigătoarele seriilor, plus cele mai valoroase cinci ocupante ale locurilor secunde.

Turneul final al Campionatului European masculin de volei din 2019 va avea loc în premieră în patru țări: Franța, Slovenia, Belgia și Olanda.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.