Cupa României | Miercuri se trag la sorți grupele Cupei României. Universitatea și FCU, în prima urnă

0
422

Miercuri, 6 septembrie, cu începere de la ora 15:00, va avea loc tragerea la sorți a fazei grupelor Cupei României, informează Federația Română de fotbal.

Deși contestat de foarte multă lume, FRF propune și în această ediție formatul cu grupe, inaugurat cu mare fast în sezonul precedent. Astfel, în faza grupelor participă 24 de echipe: 8 echipe din prima ligă, cel mai bine clasate în campionatul precedent, plus 16 câștigătoare în runda play-off-ului (15 formații din SuperLigă, 6 din Liga 2 și alte 3 care evoluează în acest sezon în Liga 3).

Cele trei urne valorice

După disputarea play-off-ului, în perioada 29-31 august, și completarea tabloului grupelor, au rezultat următoarele trei urne valorice:

  • Urna 1: Farul Constanța, FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Rapid București, Sepsi OSK, FCU Craiova, Petrolul Ploiești
  • Urna 2: FC Voluntari, Universitatea Cluj, FC Botoșani, Hermannstadt, UTA, Dinamo București, Oțelul Galați, Chindia Târgoviște
  • Urna 3: CSA Steaua, Gloria Buzău, Corvinul Hunedoara, CSM Alexandria, FC Bihor Oradea, CS Tunari, SCM Zalău, Progresul Pecica

Cum se joacă în grupe

Echipele participante în această etapă vor fi distribuite, prin tragere la sorți, în 4 grupe a câte 6 echipe, în felul următor:

– două echipe din urna valorică 1
– două echipe din urna valorică 2
– două echipe din urna valorică 3

Pentru fiecare grupă în parte, primei echipe extrase din urna valorică 1, respectiv 2 i se va atribui denumirea generică “1a”, respectiv “2a”, iar cea de-a două extrasă va primi denumirea de “1b” și “2b”. În același timp, echipele din urna valorică 3, deja împarțite în grupe, vor primi prin tragere la sorți denumirea generică “3a” și “3b”.

Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 și un meci cu o echipă din urna 3 la nivelul grupei relevante, conform următorului țintar:

Etapa 1: 3b-1b; 2b-1a; 3a-2a;
Etapa 2: 2a-1b, 3a-1a, 3b-2b
Etapa 3: 1a-1b, 2a-2b, 3a-3b;
* Partidele se vor disputa pe terenul formației mai slab clasată în sezonul precedent.

Primele două echipe clasate din fiecare grupă se califică în faza sferturilor de finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.