Volei: Dănuț Pascu, la Oltenia TV: „Decizia de a închide campionatul a fost una corectă”

1
623
FOTO: IONUȚ GREERE | SPORTUL DOLJEAN
FOTO: IONUȚ GREERE | SPORTUL DOLJEAN

Dănuț Pascu, antrenorul echipei de volei masculin SCMU Craiova, a vorbit la Oltenia TV despre sezonul încheiat brusc din cauza pandemiei de Covid 19. Acesta a declarat în cadrul emisiunii Activ Arena că decizia de finalizare a sezonului a fost una corectă.

„Decizia de a închide campionatul a fost una corectă. Uitați-vă ce probleme au federațiile de handbal și baschet. Este forate greu să readuci la echipe jucătorii, mai ales pe cei străini, să-i ții în izolare două săptămâni, să continui campionatul cu jucători nepregățiți, sau, dacă nu se prezintă, cu echipe descompletate. Atunci performanță sportivă nu mai este cea reală.”

Consiliul Director al Federației Române de Volei a decis omologarea clasamentelor de la finele primei faze a campionatului (sezonul regulat), iar SCMU Craiova a terminat pe locul 2. Pentru tehnicianul echipei din Bănie este o mare performanță, pentru că acesta a recunoscut că la începutul campionatului vedea echipa sa doar pe locul 4.

„La începutul campionatului mă vedeam pe locul 4. Este o mare realizare faptul că am terminat pe locul 2. Dinamo a avut în acest sezonul o echipă extraordinară, poate mai bună decât cea a Galațiului,  eu pe ei îi vedeam campioni. ȘI am câștigat 3-0 la București, 3-0 la Craiova. Asta spune totul. Am avut un colectiv de băieți foarte serioși, care și-au făcut treaba, care au dorit să facă perfomanță.”

Dănuț Pascu își face deja planuri pentru sezanul viitor al Diviziei A 1, iar primul pas a fost și făcut: „Planul meu este de a păstra jucătorii români din sezonul încheiat și de-a completa lotul cu străini de valoare. Am discutat cu toți jucătorii români, singurul nedecis este Răzvan Olteanu.. Pentru noi este un lucru bun, pentru că păstrăm un nucleu de jucători și nu trebuie să o luăm de la început cu omogenizarea lotului.”

CEV a suspendat toate competițiile europene până la finalul anului. Craiova s-a calificat prin prisma locului ocupat în CEV Cup, iar echipa națională trebuia să joace în această toamnă în preliminariile Campionatului European.

„CEV a sistat orice competiție europeană până pe 31 decembrie. Nu se mai joacă cupe europene, meciurile de calificare pentru Campionatul European. Pe 1 iulie are loc o nouă sedință la CEV și se mai poate schimba ceva, atunci se stabilește calendarul competițional. Campiontul va începe cel mai probabil în prima sâmbătă din luna octombrie, iar noi vom începe pregătirile la începutul lunii august”, a spus Pascu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.