Baschet: Horia Păun, președintele FRB: „Acest sezon competițional e ca și compromis”

0
414

Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet, a declarat pentru Agerpress, că din punctul său de vedere sezonul competiţional 2019-2020 este ca şi compromis, având în vedere întreruperea lui din cauza pandemiei de coronavirus, el precizând că că majoritatea cluburilor își doresc anularea actualului sezon competițional.

„În baschetul european sunt câteva ţări în care campionatele au fost îngheţate, adică nu s-a declarat echipa campioană sau formaţiile retrogradate. Eu urmărind atent ceea ce se întâmplă sunt convins că ne aşteaptă şi o criză economică după această pandemie. Aşa că până la o decizie în privinţa ligilor naţionale, m-aş bucura mai întâi să avem un sezon 2020-2021 cu participanţi la întrecerea sportivă. Adică m-aş bucura ca toate cluburile angrenate, fie că sunt de seniori, fie de juniori, să aibă capacitatea să îşi revină şi să reintrăm în normal. Oricum, din punctul meu de vedere acest sezon competiţional e ca şi compromis. Performanţa sportivă contează mult mai puţin, important e ca toată lumea să fie sănătoasă şi să respectăm indicaţiile autorităţilor de a sta în casă. Cluburile, în cea mai mare parte a lor, îşi doresc să finalizăm aici sezonul. Sunt însă şi vreo 2-3 voci care şi-ar dori să continuăm. Faptul că avem această nesiguranţă că nu ştim cât se va întinde perioada asta, că va fi sfârşit de aprilie, început de mai, ne limitează foarte, foarte mult marja de a lua decizii corecte în acest moment”, a spus Păun confrom agerpres.ro.

Păun a adus în discuție și problema jucătorilor străini. Președintele FRB a declarat că în următoarele zile se va lua o decizie în privința actualului sezon.

„Mai mult decât atât, în ligile naţionale de seniori avem şi foarte mulţi străini. O parte dintre ei stau la hotel, mănâncă la restaurante… deci cred că trebuie să ne gândim foarte mult la ei în acest moment şi să vedem cum ar fi cel mai bine ca ei să ajungă la casele lor înainte să se închidă graniţele, să se închidă zborurile. Pentru a nu ne trezi cu numeroşi sportivi care nu au unde să stea, nu au ce mânca din cauza regulilor impuse de starea de urgenţă. O decizie privind reluarea sau nu a sezonului vom lua în zilele următoare. Noi suntem în contact permanent cu toate cluburile, vedem ce se întâmplă. Ştiu că sportivi străini de la unele echipe au plecat deja. Mă refer la nişte jucători americani de la Focşani, de la Galaţi, care au plecat către casele lor. Vom ţine legătura cu cluburile pentru a ne asigura că toată lumea e în siguranţă. Luăm în calcul toate variantele în acest moment, ne interesează doar ca sportivii să aibă ce mânca, unde sta şi cum ajung acasă. Despre baschet să sperăm că vom avea ce povesti cât de curând”, a adăugat Horia Păun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.