Bogdan Burcea, antrenor principal SCM Craiova | FOTO: Tiberiu Cocora

SCM Craiova se poate califica din nou în sferturile Cupei EHF dacă învinge duminică formația Bera Bera. Victoria nu este suficientă, Podravka, deja calificată de pe locul 1, trebuie să le învingă pe danezele de la Nykøbing, într-un meci care se va disputa o zi mai devreme, sâmbătă.

Bogdan Burcea a vorbit în cadrul unei conferințe de presă  despre șansele de calificare, starea de spirit a jucătoarelor, dar și despre ce ar fi făcut dacă s-ar afla în pielea croaților.

„Nu am reușit în acest sezon să mulțumim suporterii, să-i obișnuim cu rezulate pozitive, la fel ca și în sezonul precedent. Ținând cont de multitudinea de factori, accidentări, rezultate negative, că am ajuns să dezbatem încă o calificare în sferturile Cupei EHF este un lucru îmbucurător. Egalul de la Nykøbing ne oferă dreptul să sperăm la acest lucru, condiționat bineînțeles și de rezultatul de la Koprivnica.”

„Fetele sunt îngenunchiate fizic, psihic, rezultatele stau pe umerii lor. Suntem obligați să oferim tot ce este mai bun. Au fost momente în care ne-am autodepășit, am întâlnit echipe mult mai bune decât noi. Trebuie să aibă încredere în ele, mi-au dovedit că pot. Important este că nu au ridicat mâinile, că au luptat până la capăt. Au toate motivele să ridice capul, să transforme meciul într-un mare eveniment.”

O eventuală calificare în sferturile Cupei EHF va fi pentru Bogdan Burcea o mare surpriză. Tehnicianul oltencelor evaluează o astfel de performanță la 9.

„Ne dorim să mai producem o supriză. În condițiile de acum ar fi ceva excepțional. Pe o scară de la 1 la 10, față de câștigarea Cupei EHF din sezonul preceddent, aș spune că ar fi la 9.”

Burcea a răspuns și la întrebarea referitoare la o eventuală relaxare din partea croatelor, echipă deja calificată în sfeturile de finală.

„Nu putem reproșa nimănui nimic. Stăteam și mă gândeam ce aș fi făcut eu dacă mă aflam în această situație. Un rezultat pozitiv în fața proprilor suporteri, benefic. Este o echipă cu un palmares excepțional și ar trebui să respecte acest lucru, însă și eu disputat meciuri din 3 în 3 zile. Eu probabil alegeam să-mi odihnesc niște sportive, fără să neglijesc rezultatul. Dumnezeu știe ce se va întâmpla !”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.