SCM Universitatea Craiova a pierdut meciul susținut vineri, pe teren propriu, scor 94-105, în fața campioanei U BT Cluj, contând pentru etapa cu numărul 9 din Liga Națională de baschet masculin.

Oltenii au coborât la 4-5 la general, în vreme ce ardelenii au ajuns la 7 victorii și 2 înfrângeri.

Conduși de pe margine de către Dan Ioan, în absența lui Rami Hadar, craiovenii au dat o replică bună campionilor și s-au aflat la conducerea partidei în prima jumătate a acesteia. Chiar dacă Clujul a început mai bine și a condus cu 9-3, gazdele au echilibrat disputa și au trecut în avantaj la finalul primelor 10 minute de joc, 31-28. În sfertul al doilea, Craiova a avut 40-36, însă U-BT a replicat cu un parțial de 12-2. Campionii aveau să intre la pauză cu un avantaj de cinci puncte, scor 55-50.

Sfertul trei începe catastrofal pentru amfitrioni, iar clujenii au reușit un parțial de 22-4 care a dus tabela la un incredibil 77-54. Craiovenii își revin în ultimele 3 minute de joc și reduc diferența pe tabela de marcaj, scor 82-68 înainte de ultimele 10 minute de joc.

Ultimul sfert a fost dramatic. Craiova revine până la 90-93 și a avut egalarea în mâna lui Siriscevic, însă croatul nu a nimerit ținta de la distanță. Finalul meciului a aparținut oaspeților, care au rezistat și au câștigat meciul.

Jamar Samuels a reușit 26 puncte, 9 recuperări, Goran Martinic a adăugat 25 puncte, 7 pase decisive, iar Ivan Siriscevic a terminat cu 20 puncte, 8 recuperări.

Statistic, Craiova a avut medii de 57 % la aruncările de 2 puncte, 38 % la aruncările de la distanță și 83 % de la linia de libere.

În etapa următoare SCM Universitatea Craiova se deplasează pe terenul lui BC SCM Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.