Echipa Națională: Tricolorii au pierdut după un meci de mare luptă, România – Spania 1-2

0
238
Foto: frf.ro
Foto: frf.ro

România a pierdut joi seară, scor 1-2, partida disputată pe Arena Națională, în compania Spaniei, într-o partidă contând pentru etapa a 5-a din grupa F preliminară a Campionatului European din 2020. 

Ibericii au dominat prima repriză, doar intervențiile de excepție ale lui Tătărușeanu au făcut ca scorul să nu fie unul foarte sever. Rodrigo și Paco Alcacer au ratat ocazii rarisime. De partea cealaltă, Pușcaș a animat tribunele cu o cursă pe partea dreapta, însă șutul lui Chiricheș s-a dus în înaltul tribunelor.

Spaniolii au deschis scorul dintr-o lovitură de la 11 m transformată de Sergio Ramos. Căpitanul oaspeților a iritat apoi tribunele, gest pentru care a fost și avertizat. Ramos a devenit inamicul public numărul 1, fiind huiduit la fiecare atingere de balon.

Repriza a doua nu a început deloc bine pentru tricolori, Spania a făcut 2-0 la doar câteva secunde după reluare. Alcacer, nemarcat, a înscris simplu din centrul careului, după o fază de tiki-taka.

În minutul 56, Contra l-a aruncat în luptă pe Florin Andone în locul lui Keșeru, iar atacantul proaspăt transferat la Galatasaray a redus din handicap după o fază lucrată cu Benzar și Pușcaș. „Guriță” a apelat la Maxim și Ianis Hagi, ca să aducă un plus pentru jucătorii din față. În minutul 79, Llorente a fost nevoit să-l oprească pe Pușcaș la marginea careului, cu prețul unui cartonaș roșu, tot stadionul a strigat numele lui Hagi, însă Ianis tras în zid.

Tricolorii au ratat la mustață obținerea unui rezultat de egalitate. Pușcaș a trimis cu capul, din 5-6 metri, dar portarul lui Chelsea a arătat de ce este cel mai scump goalkeeper din lume, iar apoi Grigore a tras peste.

România – Spania 1-2 (0-1)
F. Andone (59) – S. Ramos (29-penalty), Paco Alcacer (47)

ROMÂNIA: Tătărușanu – Benzar, Nedelcearu, Chiricheș-cpt., Grigore, Toșca – Deac (71, Maxim), R. Marin, Stanciu (63, I. Hagi) – Pușcaș, Keșeru (56, F. Andone). Selecționer: Cosmin Contra.

SPANIA: Kepa – Navas, Llorente, S. Ramos, Jordi Alba – Fabian Ruiz, Busquets, Saul Niguez – Rodrigo (71, Oyarzabal), Paco Alcacer (84, Hermoso), Dani Ceballos (76, Sarabia). Selecționer: Robert Moreno.

Cartonașe galbene: R. Marin – S. Ramos, Saul, Kepa
Cartonaș roșu: Llorente (79)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.