Handbal (F): Valentina Ion: „Transferul la SCM Craiova înseamnă o schimbare, o nouă provocare în viața mea”

0
2388
Valentina Ion | FOTO: Ionuț Greere
Valentina Ion | FOTO: Ionuț Greere

În a doua zi de Crăciun, SCM Craiova a anunţat oficial că a ajuns la un acord cu Deonise Fachinello şi Mariana Costa, ambele fiind campioane mondiale în 2013, dar și transferul junioarei Valentina Maria Ion pentru postul de centru, o jucătoare de 16 ani, crescută de HCM Craiova, venită de la CNE Rm.Vâlcea.

Valentina Ion a impresionat în această vară, la turneul amical Cupa Craiovei, a participat cu naționala de cadete a României la Jocurile Mediteraneene și Open-ul European din Suedia. Noua jucătoare a vicecampioanei României a vorbit în exclusivitate pentru SportulDoljean despre transferul la SCM Craiova, dar și despre debutul său în handbal.

„Transferul la SCM Craiova înseamnă o schimbare, o nouă provocare în viața mea. Voi avea în preajma mea jucătoare cu multă experiența de la care voi avea foarte multe de învățat, modele în handbalul feminin. Îi multumesc domnului antrenor Bogdan Burcea deoarece a crezut în mine și m-a adus la această echipă pentru a crește și pentru a-mi forma cariera în handbal”, a declarat Valetina Ion, în exclusivitate pentru SD.

A început handbalul la vârsta de 9 ani, sub îndrumarea Aureliei Cioc, s-a antrenat cu jucătoare chiar cu 2 ani mai în vârstă ca și ea, iar acest lucru a ajutat-o să-și depășească limtele. În toamna lui 2016 a plecat la Centrul de Execelnță de la Râmnicu Vâlcea, unde a intrat pe mână Miei Rădoi. Valentina vorbește cu drag despre modul cum a fost primită la CNE și a ținut să-i mulțumească în mod special antrenoarei care a format-o ca om și ca handbalistă.

„Am început handbalul la vârsta de 9 ani, îndrumată de Aurelia Cioc. La început am făcut antrenamente cu fete chiar și cu 2 ani mai mari decât mine, și consider ca mi-a fost benefic întrucât am învațat să-mi depășesc limitele și să mă confrunt cu adversari mai mari. La CNE am plecat în toamna lui 2016, îndrumată de Mihai Milu, care m-a sfătuit în privința acestei decizii. Atunci l-am avut ca antrenor pe Ionuț Ristea, el a fost cel care a mers cu mine la Vâlcea. De acolo m-a preluat Mia Radoi, care m-a crescut și m-a format ca om și ca handbalistă, și pe această cale vreau să îi mulțumesc.”

„Pot spune că m-am maturizat la o vârstă fragedă deoarece mutarea mea la Vâlcea cu handbalul și cu școala nu a fost chiar atât de grea pe cât mă așteptam. Bineînțeles, dorul de casa apare la oricine, mai ales la un copil de 14 ani care pleacă de lângă părinți și familie, dar sportul cere sacrificii și când am luat decizia să mă mut la Vâlcea, am făcut-o conștientă de riscurile implicate.”

„La CNE am fost înconjurată de un colectiv frumos, cu un staff care s-a implicat și care se va implica în continuare de buna creștere și dezvoltare a tinerelor handbaliste, de antrenori și personal medical cu renume în handbalul românesc, dar și de fete care își doresc sa ajungă pe cele mai înalte culmi ale performantei”, ne-a povestit tânăra handbalistă.

Idoul său în handbal este Cristina Neagu. Îi place felul în care se impune în teren, ambiția, dorința și determinarea sa pentru victorie

„Idolul meu, inca de când m-am apucat de handbal, este Cristina Neagu. Mereu am vazut in ea ambitia, dorința și determinarea sa pentru victorie. Felul cum se impune in teren m-au făcut sa realizez ca munca și dăruință sunt lucruri cheie pentru atingerea performantei, in orice domeniu.”

SCM Craiova este prima echipă din România care intră în competiţie în 2019, în grupele Cupei EHF, pe 5 ianuarie urmând să primească vizita formaţiei daneze Nykobing. Partida este programată de la ora 19.15, în Sala Polivalentă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.