Liga 1: Concluziile etapei a 19-a a Ligii 1

0
255

Ne apropiem de pauză competițională, doar două etape au mai rămas de jucat, iar lupta la titlu s-a reaprins odată cu egalul CFR-ului în partida cu Gaz Metan. De acest egal au profitat Universitatea Craiova și FCSB, care le-au învins luni seară pe FC Voluntari și FC Viitorul, iar acum s-au apropiat la câteva puncte de lider. S-a strâns și lupta la play-off, odată cu înfrângerea celor de la Sepsi și din acest moment șase echipe se bat de la egal la egal pentru ultimele două locuri de play-off.

FC Hermannstadt – Dinamo (Petrescu 32′ / Hanca 10′)

FC Hermannstadt și Dinamo au oferit un meci destul de modest, chiar în partida care a deschis etapă a 19-a. Trupa lui Mircea Rednic nu reușește să învingă pe nimeni, acest egal fiind al 6-lea în ultimele 10 etape. Sibienii nu trec printr-o perioadă foarte bună și se îndepărtează puțin de primele șase locuri.

CFR Cluj – Gaz Metan 2-2 (Omrani 43′, 88′ / Ely 13′, Ivanov 31′)

Meci extrem de palpitant la Cluj, între CFR și Gaz Metan Mediaș, două echipe care au arătat că își meritâ locurile în play-off. După primele 30 de minute puteam constata o surpriză pe Constantin Rădulescu, Gaz Metan conducea cu 2-0 și se îndrepta spre o victorie mare pe terenul CFR-ului. Omrani i-a readus în meci pe clujeni, cu golul din minutul 43 și tot el a restabilit egalitatea cu două minute înainte de final. Gazdele puteau obține chiar toate cele trei puncte, dar Culio a trimis în bară de la punctul cu var în minutele de prelungire. Astfel, partida s-a încheiat la egalitate, iar cele două formații își continuă bătăliile pentru propriile obiective.

Poli Iași – Dunărea Călărași 1-0 (Platini 33′)

Pe o vreme mohorâtă în Moldova, Poli Iași și Dunărea Călărași au oferit un meci destul de interesant, cu ocazii și de o parte și de alta, dar cu un singur gol înscris până la final. Platini a fost omul decisiv pentru gazde, care acumulează 24 de puncte în clasament, iar în acest moment se află la doar trei lungimi de primul loc care duce în play-off. Dunărea Călărași nu se regăsește, după acest eșec au ajuns la 10 meciuri fără victorie și riscă să se înfunde și mai mult în subsolul clasamentului.

Astra Giurgiu – Concordia Chiajna 3-1 (Begue 49′, Alibec 76′(P), Lullaku 88′ / Leca 73′)

Astra și Concordia au oferit unul dintre meciurile cu goluri din această etapă. Dacă în prima repriză scorul s-a menținut intact, în ciuda mai multor ratări ale formației oaspete, în partea secundă s-au înscris nu mai puțin de patru goluri și astfel jocul a căpătat puțină culoare. Begue, Alibec și Lullaku au adus victoria giurgiuvenilor, care urcă pe locul 6 și trag speranțe la play-off. Concordia rămâne pe un loc retrogradabil și după această etapă.

Sepsi – FC Botoșani 0-1 (Golofca 33′)

Partidă modestă făcută de Sepsi luni dupămasă, împotriva celor de la FC Botoșani. Echipa lui Eugen Neagoe nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, mai ales după ultimele rezultate și a fost învinsă la limită, pe teren propriu de FC Botoșani, cu scorul de 1-0. Golofca a fost cel care a adus victoria oaspeților, care reintră în calculele pentru play-off. Sepsi rămâne la cota 27 și coboară până pe poziția a 7-a.

FCSB – FC Viitorul 2-0 (Tănase 41′, Filip 76′)

FCSB a profitat de semi-eșecul Clujului și a obținut toate cele trei puncte din partida cu Viitorul Constanța. Florin Tănase și Lucian Filip au marcat pentru un 2-0 clar pentru bucureșteni, care se apropie la trei puncte de lider. Viitorul coboară pe poziția a 4-a după această înfrângere și așteaptă meciul cu CFR din etapa viitoare.

Universitatea Craiova – FC Voluntari 3-1 (Koljić 25′, Mitriță 45+2′, Rocha 90+1′ / Gadze 11′)

Ultimul meci al etapei s-a disputat la Craiova, pe stadionul „Ion Oblemenco”, acolo unde Universitatea a primit vizita celor de la FC Voluntari. În minutul 11 oaspeții au dat lovitura și au deschis scorul prin Gadze. Până la pauză, oltenii au întors rezultatul prin Koljić și Mitriță, din penalty. În partea secundă, ilfovenii au ratat o ocazie mare prin Kabasele, care a ratat singur cu Pigliacelli, iar Craiova a mai punctat o dată, în minutele de prelungire prin Nuno Rocha, care a stabilit și scorul final, 3-1. Universitatea urcă pe poziția a 3-a după această victorie și se pregătesc de partida cu Dinamo, din etapa viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.