Liga 1: Concluziile etapei a 17-a a Ligii 1

0
271

S-a încheiat etapa a 17-a, iar clasamentul nu s-a modificat prea mult în urma rezultatelor din acest weekend. CFR îşi păstrează fotoliul de lider, în timp ce FCSB îi au în vizor, de pe locul secund. Viitorul completează podiumul, cu 32 de puncte, în timp ce Universitatea Craiova se află la trei lungimi de aceştia, pe poziția a 4-a. În zona retrogradării se regăsesc cinci formații despărțite de o singură victorie, motiv pentru care Liga 1 devine din ce în ce mai atractivă.

Poli Iași – Sepsi 1-1(Flores 21’/ Vasvari 9′)

Poli Iași și Sepsi s-au întâlnit în primul meci al etapei cu numărul 17. Prima repriză a fost mai spectaculoasă, cu două goluri și cu mai multe faze interesante de poartă. În parte secundă, jocul s-a echilibrat, iar cele două formații nu au reușit să mai înscrie. În urma acestui egal, oaspeții rămân pe ultima poziție de play-off, cu 24 de puncte, în timp ce ieșenii acumulează 18 puncte și rămân în zona periculoasă.

CFR Cluj – FC Voluntari 5-0 (Țucudean 27′, 57′, 62′, Manea 85′, Costache 90′)

Reprezentație de forță oferită vineri seară de către campioana CFR. Clujenii au învins-o fără drept de apel pe codașa FC Voluntari și rămâne pe prima poziție și după această etapă. George Țucudean a reușit un hattrick și urcă pe primul loc în clasamentul golgheterilor, cu 1q reușite.

FC Hermannstadt – Concordia Chiajna 2-1 (Petrescu 4′, Dandea 28′ / Batin 45′(P))

Primul meci al zilei de sâmbătă s-a desfășurat la Tg. Mureș, pe stadionul Trans-Sil, acolo unde FC Hermannstadt a primit vizita Concordiei Chiajna. Gazdele sunt într-o formă de zile mari după venirea lui Vasile Miriuță și au izbutit să o învingă și pe Concordia, înregistrând astfel a 4-a victorie din ultimele cinci partide. Gruparea ilfoveană rămâne pe un loc de retrogradare si după etapa a 17-a.

FC Viitorul – Dinamo 4-1 (Drăguș 5′, Hagi 27′, 90′, Achim 70′ / Montini 14′)

Spectacol cu cinci goluri la Ovidiu. FC Viitorul și Dinamo au oferit un fotbal bun, cu multe ocazii și goluri, dar și numeroase ocazii de poartă. Formația lui Gică Hagi și-a demonstrat încă o dată apetitul ofensiv și a punctat de patru ori în poarta unei echipe care nu se regăsește. Ianis Hagi a reușit încă o dublă și astfel devine unul dintre jucătorii importanți ai Viitorului în acest sezon.

Universitatea Craiova – Dunărea Călărași 1-0 (Mateiu 23′)

Meci anost la Craiova, pe „Ion Oblemenco”, între Universitatea și Dunărea Călărași. Pe un ger teribil la ora meciului, oltenii au început mai bine și au ratat câteva ocazii prin Mitriță și Bancu, în minutul 23, Alexandru Mateiu a deschis scorul cu un trasor de la peste 25 de metri, direct în vinclul porții lui Cezar Lungu și astfel Universitatea Craiova trecea la conducere. În partea secundă, oaspeții au ieșit la joc și au încercat să înscrie golul egalizator, dar fără prea multe realizări. Universitatea Craiova învinge cu 1-0 și rămâne în lupta pentru primele poziții.

FCSB – Gaz Metan Mediaș 2-1 (Man 42′, Tănase 53′(P) / Fortes 64/)

Gaz Metan s-a deplasat duminică seară la Pitești, pentru meciul cu FCSB. Oamenii lui Mihai Teja nu au reușit să plece cu niciun punct din acest duel, chiar dacă au avut multe oportunități de a înscrie. Man și Tănase au adus victoria roși-albaștrilor, care rămân pe poziția secundă, la două puncte în spatele liderului CFR.

Astra Giurgiu – FC Botoșani 1-1 (Belu-Iordache 74′ / Burcă 55′)

Ultimul meci al etapei s-a desfășurat la Giurgiu, acolo unde FC Botoșani s-a deplasat pentru duelul cu Astra. Echipa lui Liviu Ciubotariu venea cu un moral bun după victoria cu Craiova, dar a reușit să obțină doar un rezultat de egalitate pe terenul Astrei. Giurgiuvenii sunt într-o perioadă slabă, chiar dacă la cârma echipei a venit fostul antrenor al celor de la FC Botoșani, Costel Enache și astfel contabilizează al 5-lea meci consecutiv fără victorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.