Liga 1: Concluziile etapei a 11-a a Ligii 1

0
336

Sfârșit de etapă, dragi prieteni, iar noi revenim ca de fiecare dată cu concluziile partidelor ce tocmai s-au disputat în acest weekend. A fost etapa surprizelor în Liga 1, Universitatea Craiova și FCSB fiind victimele echipelor mici de această dată. De rezultatele negative ale celor două pretendente la titlu au profitat CFR și Gaz Metan, care s-au instalat pe podium după victoriile din deplasările de la Astra și respectiv Sepsi.

Poli Iași – FC Viitorul 1-2 (Cristea 42′(P) / Hagi 19′, 45+2′(P))

Etapa a început cum nu se putea mai bine, cu un derby de clasament între Poli Iași și Viitorul Constanța. Prima parte a meciului a adus și golurile. Ianis Hagi a înscris de două ori în poarta lui Rusu și s-a dovedit a fi jucătorul decisiv al meciului. Ieșenii au atacat în valuri în repriză secundă, dar în zadar, pentru că trupa lui Gică Hagi s-a apărat exemplar și a plecat cu toate punctele din Moldova.

Universitatea Craiova – FC Hermannstadt 1-1 (Koljić 45+2 (P) / Blănaru 7′)

Fluctuații de formă inexplicabile în tabăra Universității Craiova au apărut în acest campionat. După un joc controlat și dominat total cu Viitorul, apoi o partidă destul de lejeră cu Sportul Snagov și un egal încurajator pe terenul campioanei, Craiova nu reușește să treacă pe teren propriu de mai slab-cotata FC Hermannstadt. Prima repriză a fost de coșmar pentru olteni, mai ales că jocul a început practic de la 0-1, după ce Blănaru a deschis scorul rapid, în minutul 7. Până la pauză, Craiova a reușit să egaleze dintr-un penalty controversat și să spere pentru partea secundă, însă planurile acestora nu au funcționat, iar sibienii au plecat cu un punct de pe Oblemenco, în ciuda atacurilor echipei gazde din finalul jocului.

Astra Giurgiu – CFR Cluj 1-2 (Zoua 89′ / Țucudean 45+1′, Moutinho 55′)

Unul dintre derby-urile acestei runde s-a încheiat cu victoria echipei mai experimentate, CFR Cluj. Ardelenii au învins la Giurgiu, pe Astra, după un joc destul de echilibrat, cu ocazii și de o parte și de alta. Prima repriză a fost mai animată, am avut parte de câteva șanse bune de gol de fiecare echipă, dar și de o reușită, a lui George Țucudean, în ultimul minut al reprizei. În partea secundă, Moutinho a dublat avantajul oaspeților și a asigurat victoria echipei sale, chiar dacă pe final au primit un gol.

Dunărea Călărași – FC Voluntari 1-1 (Mediop 34′ / Ricardinho 80′)

FC Voluntari face ce face și tot nu reușește să iasă învingătoare dintr-un meci. Este al 3-lea rezultat de 1-1 în ultimele patru jocuri pentru ilfoveni, în timp ce pentru Călărași al doilea consecutiv. În prima repriză gazdele au deschis scorul în minutul 33, pentru ca în partea secundă Voluntariul să domine total jocul și să reușească să obțină doar un punct din acest joc.

Sepsi – Gaz Metan Mediaș 1-2 (Hamed 31′ / Cristea 38′, Caido 89′)

Duminică dupămasă am avut parte de o partidă între două echipe care inițial erau pe poziții de play-off înaintea acestei runde. Sepsi și Gaz Metan au oferit un meci frumos, deschis și cu trei goluri, iar la final putem spune că s-a încadrat printre cele mai interesante jocuri ale etapei. Chiar dacă gazdele au deschis scorul în minutul 31, medieșenii nu au renunțat la joc și au restabilit egalitatea până la pauză. Pe parcursul reprizei secunde, dominate categoric de oaspeți, a apărut meritat și golul victoriei, abia în penultimul minut de joc, iar Gaz Metan urcă pe podium.

FCSB – Concordia Chiajna 0-1 (Batin 60′)

Cea mai mare surpriză a etapei și poate chiar a campionatului s-a produs la Voluntari, pe stadionul „Anghel Iordănescu”, acolo unde ocupanta primei poziții, FCSB, a fost învinsă de Concordia Chiajna, o echipă în suferință înaintea acestui joc. Prima repriză a fost modestă, fără nicio ocazie importantă de gol și cu un joc închis, dar în partea secundă echipele s-au mai trezit puțin și au creat câteva faze interesante. Concordia a dat lovitura în minutul 60, prin Paul Batin și a reușit să păstreze tabela intactă până la final, pentru una dintre cele mai importante victorii din istoria clubului.

FC Botoșani – Dinamo 2-0 (Oaidă 3′, Fabbrini 90+1′)

FC Botoșani îi învinge pe Dinamo în ultimul meci al etapei și produce un șoc istoric pentru alb-roșii: pentru prima dată în istorie, Dinamo se află pe o poziție de baraj pentru liga secundă. Acestia sunt de nerecunoscut și cu Claudiu Niculescu pe bancă, jocul fiind la fel ca înainte, fără scop și fără vreo idee de joc, ceea ce îi coboară până pe poziția a 12-a. FC Botoșani acumulează 12 puncte și saltă puțin din zona periculoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.