Liga 1: Concluziile etapei a 6-a a Ligii 1

0
514
Tabela de marcaj la finalul primei reprize / Liga 1: FC Voluntari - Universitatea Craiova 1-5 / foto: UCV 1948
Tabela de marcaj la finalul primei reprize / Liga 1: FC Voluntari – Universitatea Craiova 1-5 / foto: UCV 1948

Etapa a 6-a a luat sfârșit, iar meciurile spectaculoase se înmulțesc pe zi ce trece. Nu mai puțin de 19 goluri s-au înscris în această rundă și, având în vedere că două partide s-au terminat cu scor alb, putem spune că am avut un weekend plin de spectacol, cu dueluri diferite și din punct de vedere tactic, și din punct de vedere ofensiv. Pe scurt, fotbalul românesc a început să se dezvolte din ce în ce mai mult, odată cu creșterea nivelului valorii Ligii 1.

Concordia Chiajna – Astra Giurgiu 0-3 (Balaure 56, Roșu 80 (p), Begue 82)

Rezultatele bune ale Concordiei s-au încheiat odată cu finalul partidei cu Astra Giurgiu. Ilfovenii au pierdut fără drept de apel duelul de pe teren propriu cu echipa antrenată de Marius Măldărășanu și astfel victoria de pe terenul Craiovei a fost puțin umbrită. Astralii rămân în continuare neînvinși și după etapa a 6-a, victoria de la Chiajna punând capăt unei serii de patru rezultate de egalitate identice ,1-1.

Dunărea Călarași – Poli Iași 2-0 (Alexandru 56, Kanda 79)

Nou-promovata Dunărea Călărași continuă să surprindă plăcut în Liga 1. Trupa lui Dan Alexa a obținut a doua victorie din noul sezon împotriva lui Poli Iași și se instalează pe unul dintre locurile de play-off. Poli Iași rămâne penultima în clasament, cu doar 5 puncte în 6 etape.

Dinamo – FC Hermannstadt 2-1 (Salomao 4, Pesic 90+4 / Nkololo 48)

Victorie in extremis pentru Dinamo în această etapă. Pesic a fost eroul alb-roșilor după ce a izbutit golul victoriei în partida cu FC Hermannstadt în al 4-lea minut de prelungire. După această victorie, Dinamo acumulează 10 puncte în clasamentul intern înainte de derby-ul de la Craiova, în timp ce sibienii rămân la cota 7.

Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj 0-0

Scorul final de la Mediaș putem spune că este unul mincinos. Una dintre cele mai frumoase partide ale etapei s-a încheiat cu o remiză albă datorită unui portar extraordinar. Noul goalkeeper al CFR-ului, Jesus Fernandez, a făcut minuni în poarta trupei lui Conceicao, ibericul reușind mai multe parade de senzație, care au făcut ca tabela să rămână intactă și după fluierul final.

Viitorul – FCSB 1-4 (Vînă 71 / Coman 45, Man 52, Benzar 82, Rusescu 89)

Goluri multe și spectacol, cam așa poate fi concluzionată partida de la Ovidiu, dintre Viitorul și FCSB. Gazdele au rămas cu un om în minus încă din minutul 5, după eliminarea lui Ghiță, iar misiunea FCSB-ului s-a ușurat inevitabil. Florinel Coman a deschis scorul înainte de pauză și a anunțat o repriză secundă foarte bună pentru echipa sa. Denis Man, Daniel Benzar șI Raul Rusescu au mai punctat pe tabelă până la final și astfel i-au produs Viitorului lui Hagi cea mai drastică înfrângere din noul sezon.

FC Botoșani – Sepsi 0-0

Ziua de luni a început cu meciul de la Botoșani, dintre gazdele locale și Sepsi Sfântu Gheorghe. După o primă repriză destul de animată, în care ambele echipe au avut ocazii importante de gol, a urmat o parte secundă anostă, fără faze importante de poartă și care a prevestit practic scorul final de la Botoșani. Ambele echipe rămân în zona de play-out și după sfârșitul etapei a 6-a.

FC Voluntari – Universitatea Craiova ( Laidouni 86 (p) / Bancu 24, 41, 88 (p), Kelic 27, Mitriță 39)

Spectacol în toată regula pe stadionul ” Anghel Iordănescu”. Universitatea a obținut a doua victorie din noul sezon, învingând categoric cu 5-1 în deplasarea de la Voluntari. În prima repriză a fost măcel la poarta lui Vâtcă, Bancu de două ori, Kelic și Mitriță ducând scorul la un incredibil 0-4. În partea secundă, gazdele au izbutit golul de onoare, în timp ce Nicușor Bancu a reușit primul hat-trick din Liga 1. Universitatea Craiova a acumulat 8 puncte și a urcat până pe poziția a 6-a, în timp ce FC Voluntari rămâne pe ultimul loc, cu un singur punct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.