Amedeo Casale (tricou roșu), în duel cu Nick Novak (SCMU Craiova, tricou alb), a semnat cu SCM U Craiova / FOTO: Ionuț Greere

Echipa de baschet masculin SCM Universitatea Craiova și-a completat lotul pentru noua ediție a Ligii Naționale cu Amedeo Casale. Tănărul baschetbalist este component al echipei naționale de baschet a României. 

Amedeo Angelo Casale este născut în Italia pe 15 decembrie 1997, mama sa fiind româncă, iar tatăl argentinian. S-a format la CS Dinamo CSS 6 București cu care a câștigat argintul la Campionatul Național U16 în 2013. Anul următor s-a dus la U Cluj Napoca alături de care și-a trecut în palmares două titluri  naționale, la U 18 în 2014 și U20 în 2016.

Casale evoluează pe pozițiile 2 și 3, a participat la mondialele de 3 la 3 de juniori, dar și cu naționala U 20  la Campionatul European, divizia B – 2016. A mai trecut și pe la Timba Timișoara.

Noul jucător al Craiovei a jucat în sezonul precedent al Ligii Naționale în 28 de partide, cu medii de 15.5 puncte, 3.4 recuperări și 1.5 pase decisive.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.