Liga 1: Concluziile primei etape

0
587
Liga 1: Universitatea Craiova - Poli Iași 0-0 / FOTO: Ionuț Greere
Liga 1: Universitatea Craiova – Poli Iași 0-0 / FOTO: Ionuț Greere

Prima etapă din noul sezon al Ligii 1 a fost plină de surprize. Campioana s-a împiedicat pe teren propriu, FCSB a pierdut la Giurgiu, Craiova nu reuşeşte să învingă Iaşul, iar nou-promovatele au obţinut victorii nescontate.

CFR CLUJ – FC Botoşani 1-1

Cujenii nu au obţinut un rezultat favorabil în prima etapă, cu toate că au avut la dispoziţie propriul teren şi au dominat pe întreaga perioadă de joc. Cei din Botoşani s-au pregătit foarte bine pentru acest duel cu CFR şi au ştiut să închidă meciul pe parcursul jocului. Puteau chiar să dea şi lovitura pe final, dar L. Fulop nu a fost destul de norocos, iar mingea trimisă de acesta s-a scurs pe lângă poartă.

Hermmanstadt – Sepsi 1-0

Un meci rezonabil între cele două echipe. Nou-promovata din Sibiu a început prima sa aventură din Liga 1 curajos, cu câteva incursiuni, dar, treptat, cei de la Sfântu Gheorghe au echilibrat jocul. Golul lui Blănaru din minutul 11 a făcut diferenţa pe tabelă.

Astra Giurgiu – FCSB 1-0

O altă surpriză din această etapă s-a înregistrat la Giurgiu, acolo unde o echipă cu pretenţii, în speţă FCSB, a făcut un joc modest, departe de aşteptări. Astra se anunţă o echipă interesantă în acest sezon, transferul lui LLullaku pare să fie cea mai bună reţetă ofensivă pentru giurgiuveni.

Viitorul – Dunărea Călăraşi 0-1

După insuccesele campioanei şi vicecampioanei, a urmat şi şocul de la Ovidiu. Nou-promovata din Călăraşi a ştiut exact pentru ce s-a deplasat la malul mării şi a reuşit să scoată maximul de puncte puse în joc. Cu o posesie zdrobitore la final şi cu un penalty ratat în prima repriză, tot ce îi mai rămâne de făcut echipei lui Gică Hagi este să-şi strângă rândurile şi să pregătească următoarea partidă.

Dinamo – FC Voluntari 2-1

Un meci destul de anost, sau cel puţin în prima repriză. Ambele echipe s-au tatonat în primele 45 de minute, păstrând golurile pentru partea secundă. Ne pregăteam de o nouă surpriză după golul marcat de Voluntari, prin Richardinho, dar Florin Bratu a fost inspirat prin introducerea pe teren a lui Axente şi a puştiului Sorescu, cei doi contribuind decisiv la răsturnarea rezultatului. Astfel, câinii roşii au început cu dreptul noul sezon şi se pregătesc de derby-ul cu FCSB din etapa următoare.

Gaz Metan – Concordia Chiajna 2-1

Pe o vreme total neprielnică pentru fotbal, Gaz Metan şi Concordia au oferit un meci interesant, cu destule faze şi situaţii importante. Prima repriză a fost mai animată, ambele echipe au căutat golul şi au reuşit să puncteze pe tabelă. Scorul final a fost stabilit de „pletosul” Gazului, Carlos Fortes, în al treilea minut de prelungire. Putem spune că Gaz Metan şi-a găsit un atacant „Fortes”. 🙂

U. Craiova – Poli Iaşi 0-0

Epilogul etapei a propus o partidă extrem de interesantă, dar nu şi lipsită de emoţii. Meciul dintre Craiova şi Iaşi a fost aproape să nu se mai dispute, nocturna din Bănie punând o problemă serioasă startului de joc. În cele din urmă, emoţiile fanilor olteni au fost risipite, iar cele două echipe au ieşit pe teren. Craiovenii s-au întrecut în ratări, în timp ce moldovenii s-au remarcat printr-o aşezare în teren bine pusă la punct. Remiza albă dintre cele două echipe închide astfel prima etapă din sezonul 2018/2019 al Ligii 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.