Handbal (F): România a câștigat grupa de la Trier. Cu Cehia sau Ungaria în optimi

0
392
Romania - Angola 27-24, Campionatul Mondial de handbal / FOTO: Sorin Pană / Prosport
Romania – Angola 27-24, Campionatul Mondial de handbal / FOTO: Sorin Pană / Prosport

Echipa națională de handbal feminin a României a obţinut o victorie foarte dificilă în faţa Angolei, cu scorul de 27-24 (14-14), joi, la Campionatul Mondial din Germania.

Meciul impotriva campioanei Africii a fost unul extrem de dificil, care ne-a amintit de partida de la Jocurile Olimpice de la Rio. Angola a condus în prima repriză cu 12-8 şi 13-9, dar echipa antrenată de Ambros Martin a avut o revenire remarcabilă și a încheiat prima repriză la egalitate, scor 14-14.

Repriza secundă a început la fel de şovăielnic pentru România, astfel că Angola s-a desprins din nou pe tabela de marcaj, 20-18 (41). Tricolorele au restabilit egalitatea în minutul 46 (21-21). Yulia Dumanska a făcut minuni în poartă, iar Cristina Neagu și-a amintit că este cea ma bună jucătoare din lume și-a marcat 4 goluri consecutive, care s-au dovedit a fi decisive.

Yulia Dumanska, portarul echipei SCM Craiova, a terminat meciul cu un procentaj de 41 %. Cristina Zamfir-Florianu și Valentina Ardean Elisei au marcat fiecare câte 3 goluri.

România – Angola 27-24 (14-14)

Dedu, Dumanska –  Udriştioiu 4, Geiger 4, Buceschi 2, Neagu 7, Laslo, A.M. Popa, Ardean 3, Florianu 3, Pintea 3, Berbece, Tomescu, Zamfirescu, Tatar, Dragut 1. Antrenor: Ambros Martin

Branco, Alberto – portari; Nenganda, Iracelma da Silva 1, Paulino, Machado 1, Vilma Silva 3, Paulo, Kassoma 2, Kamalandua, Oliveira, Carlos 1, Peres, Cazanga 7, dos Santos 2, Guialo 7. Antrenor: Morten Soubak

Franţa – Spania s-a încheiat la egalitate, 25-25. Tricolorele vor juca luni împotriva locului 4 din grupa B.

Meciul de azi cu Franţa, de la ora 19.00, nu mai are nici o însemnătate. Singura necunoscută este adversarul din optimile de finală, dacă va fi Cehia sau Ungaria.

Clasament grupa A

Clasament grupa B

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.