Campionii României: Natalia Andrei, Cristieana Cojocaru și Nicu Stoian și-au spus povestea succesului în fața elevilor de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”

0
1145
Cristieana Cojocaru, Nicu Stoian, Natalia Andrei, Campionii României, implementarea programului în școlă, liceu și universitate - FOTO: Alin Cârțână
Cristieana Cojocaru, Nicu Stoian, Natalia Andrei, Campionii României, implementarea programului în școlă, liceu și universitate – FOTO: Alin Cârțână

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj a demarat joi, 7 decembrie 2017, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, din Craiova, implementarea programului naţional „Campionii României în școală, liceu și universitate”. 

Acest proiect este lansat de către Ministerul Tineretului şi Sportului în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi are drept scop promovarea practicării sportului în rândul tinerilor care frecventează cursurile unităţilor de învăţământ. Mai exact, sportivii de performanţă vor merge în unităţile şcolare din judeţul Dolj pentru a împărtăşi din experienţa lor din fascinanta lume a sportului. În această manieră, tinerii care vor fi părtaşi la implementarea proiectului vor putea să se simtă motivaţi şi inspiraţi pentru a se orienta spre practicarea unui sport. Motto-ul sub egida căruia va evolua programul este: „Inspirăm campionii de mâine”.

Astfel, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, au avut ocazia să participe trei nume sonore ale sportului românesc care au reuşit să aducă Craiova pe harta performanţei. Este vorba despre trei sportivi participanţi la Jocurile Olimpice: Natalia Andrei (atletism), Cristieana Cojocaru (atletism) şi Nicu Stoian (volei).

NATALIA ANDREI

Are o carte de vizită impresionantă ca sportivă: de cinci ori recordmană mondială în probele de 1.500 m, 2.000 m şi o milă, campioană mondială în probele de 1.500 m, 3.000 m şi cros, vicecampioană mondială în aceleaşi probe, dublă campioană europeană la 1.500 m, de patru ori vicecampioană europeană la 1.500 m şi 3.000 m, multiplă campioană naţională şi balcanică (de 18 ori). A participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice: München 1972 (locul 11) şi Moscova 1980 (locul 9). Pentru performanţele sale a primit mai multe distincţii: maestru internaţional al sportului la atletism, antrenor emerit, Ordinul Meritul Sportiv, clasa a II-a (1977 şi 2000), Crucea Naţională Serviciul Credincios, clasa I (2000), titlul „Legendele Atletismului“ (2007), titlu de Cetăţean de Onoare al Craiovei (2007).

CRISTIEANA COJOCARU

S-a afirmat tot în lumea atletismului. A cucerit medalia de bronz în proba de 400 m garduri la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (1984). Are în palmares multiple titluri naționale, medalia de aur la Campionatul Mondial de sală de la Paris (1985, 800 m). A mai cucerit medalii la Campionatele Europene și Universitare.

NICU STOIAN

Fost voleibalist, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova (1980).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.