Sebastian Ionescu / FOTO: FIBA Europe

Performanță de excepție pentru naționala U20 a României. Tricolorii au câștigat medalia de aur la Campionatul European – Divizia B, învingând Croația în finală, 80-67. Elevii lui Tudor Costescu s-au calificat în Divizia A. Este cea mai mare reușită a baschetului juvenil masculin din 2006 încoace !

România a învins la Oradea două mari forțe europene, Rusia, în semifinală, și Croația.

Printre protagoniștii acestei perfromanțe istorice s-a numărat și craioveanul Sebastian Ionescu. Basti a avut amabilitatea să acorde un interviu în exclusivitate pentru Sportul Doljean.

România a realizat în duminică seara cea mai valoroasă performanță a baschetului românesc din ultimul deceniu, ce reprezintă pentru ține această performanță ? 

Sunt mândru că am făcut parte din această echipă și că am reușit să ajungem exact acolo unde ne-am propus ! Pentru mine înseamnă foarte mult această performanță și sper că de acum înainte, astfel de momente să nu mai fie o excepție și România să se situeze printre primele țări la Campionatele Europene.

La începutul turneului  te gândeai că o să ridici deasupra capului trofeul ?  

De când am început pregătirea în această vară am avut un singur scop :„Finală pe 23 iulie”. Am pornit cu o gândire pozitivă și am avut încrede în echipă noastră de la bun început până în ultimul moment.

Cât de mult a contat faptul că turneul final a avut loc în România ? 

Pot spune că publicul a fost al șaselea jucător de pe parchet ! Ne-a ajutat foarte mult faptul că am putut să luptăm pentru țara noastră umăr la umăr cu o mulțime atât de frumoasă, care ne-a dat energie de la primul meci până la ultimul.

Ai evoluat puțin, dar ți-ai ajutat echipă în momentul când ai intrat pe parchet. Ți-ai fi dorit să joci mai mult ? 

Tot timpul încerc să îmi ajut echipă cât pot de bine. Am făcut task-urile pe care mi le-a dat antrenorul și mi-am adus valoarea în teren cât mai mult cu putință.

Ce urmează pentru ține în sezonul următor din Liga Națională ? 

Urmează un an competițional foarte important pentru carieră mea și sunt pregătit să demonstrez că jucătorii români tineri au valoare. Sunt sigur că o să fie un campionat echilibrat unde o să iasă în evidența echipele și jucătorii care își doresc cu adevărat să joace un baschet de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.