Cupa României: Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României

0
3622

Craiova - Dinamo, CupaCS Universitatea Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României, ediția 2016/2017, după ce a a învins pe teren propriu, scor 6-5 după executarea loviturilor de la 11 m, pe Dinamo București. După primele 120 de minute de joc, scorul a fost 0-0.

Alb-albaștrii au evoluat din minutul 63 cu un jucător mai puțin, după ce Băluță a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Prima mare ocazie a aparținut oltenilor. Jazvic (6) a trimis cu capul peste transversală, după o centare venită de la Bancu. Dinamoviștii au replicat prin Rivaldinho (11), care a reluat cu capul, pe colțul lung, puțin pe lângă bara din dreapta porții lui Calancea. Cea mai mare ocazie a primei reprize a aparținut lui Băluță. În minutul 30, mijlocașul oltenilor a fost lansat de Ivan, a trecut de Dielna, după care a jucat pe sub Cerniauskas, dar lituanianul a respins miraculos. Ultima ocazie a primei reprize a purtat semnătura lui Bancu, care a șutat de la marginea careului, dar Cerniauskas, atent, a respins în față.

Craiova a început în forță repriza scundă și a forțat deschiderea scorului. Oltenii s-au rupt în minutul 64, când  Băluță a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, primul fiind primit cu 2 minute în urmă. Contra a mutat imediat, l-a introdus pe Popa, care a reluat cu capul, după o centrare a lui Spătaru, dar Calancea a deviat absolut senzațional.

Ovidiu Hațegan a refuzat Craiovei o lovitură de la 11 m în minutul 73. Bancu, bine deschis cu o pasă în careu a fost faultat de Popescu, care a avut o intrare întârziată, dar centralul arădean a considerat simulare și l-a avertizat pe Bancu.

Finalul a aparținut craiovenilor. Zlatinski a executat puțin alături o lovitură liberă de la 30 m, pentru ca în ultimul minutul de prelungire, Măzărache să șuteze alături.

Prelungirile au fost specatuloase, ambele echipe și-au creat ocazii de a marca, dar cei doi portari au fost la înalțime.

LOVITURI DE LA 11 M

0-1 – Hanca, 1-1 – Gustaov, 1-1 P.Petre – pe langă poartă, 2-1 Briceag, 2-2 – Busuladzic, 3-2 – Bancu, 3-3 – Nistor, 3-3 – Screciu – apară Cerniauskas, 3-4 – Filip, 4-4 – Calancea, 4-5 – Popa, 5-5 – Kelic, 5-5 Spătaru – peste poartă, 6-5 Ivan

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA – DINAMO 6-5 (0-0, 0-0, 0-0)

Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Popov (46 Mateiu), Briceag – Zlatinski (102 Gustavo), Screciu, Bancu – Ivan (C), Jazvic (75 Măzărache), Băluță. Antrenor: Gigi Mulțescu.

Dinamo: Cerniauskas – Romera Navarro, M. Popescu, Dielna, St. Filip (C) – Nistor, Busuladzic, Mahlangu (59 Danu Spătaru) – Hanca, Rivaldinho (66 D.Popa), Bumba (79 P. Petre). Antrenor: Cosmin Contra.

Cartonașe galbene: Briceag (10), Ivan (55), Băliuță (60, 63), Bancu (73) / Hanca (51), Dielna (53), Filip (55), Popa (72), Popescu (90), Nistor (108), P. Petre (116).

Cartonașe roșu: Băluță (63).

Arbitri: Ovidiu Haţegan – Vladimir Urzică și Sebastian Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.